Bunadsslusen på Oslo lufthavn åpnes i forbindelse med 17. mai

17 mai

I anledning Norges nasjonaldag er det ventet mange reisende til og fra Avinor Oslo lufthavn. Reiser du med bunad kan du benytte egne sluser i sikkerhetskontrollen.

Reiser du med bunad den 16. og 17. mai vil du, tradisjonen tro, kunne benytte familieslusene. Dette er et ekstra tilbud til de som vil reise i finstasen – og de fire foregående årene har dette vært et populært tilbud.
 
– Alle de flotte bunadene skaper god stemning på flyplassen og vi synes denne tradisjonen er verdt å ta vare på, sier Andersen som også har noen reisetips til de staselig antrukne: 

Les også:  Mange unge har ikke reiseforsikring

– Du kan fint ta med bunad og bunadssmykker inn i flyet som håndbagasje, men det kan lønne seg å være litt forberedt og ha god tid før du skal gjennom sikkerhetskontrollen. Søljer, knapper og smykker vil gi utslag i metalldetektoren. Samle bunadssmykker i en smykkepose eller i et smykkeskrin og vis det til sikkerhetskontrolløren når du forteller at du har med bunad i håndbagasjen, sier Andersen.
 
Bunadskniv må sendes som innsjekket bagasje.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.