Budsjettet: Gode og dårlige nyheter for jobbskaping

cv mal

Et budsjett med få overraskelser er bra. De siste årene har bedriftene fått avgiftssjokk som har gått på bunnlinja løs. Norske bedrifter trenger forutsigbarhet for å lage løsninger inn mot lavutslippssamfunnet.

– Nå trenger vi mer enn noen gang jobbskapere som sørger for omstillingen av Norge. Derfor hadde vi forventet at regjeringen skulle følge opp sine egne løfter om å redusere den særnorske skatten på arbeidende kapital. Denne skatten skader norske bedrifters evne til å skape nye arbeidsplasser i hele landet, sier NHO-sjef Ole Erik Almlid.

Les også:  Få på plass skilting for hurtiglading!

Regjeringen ser ut til å mangle tilstrekkelig tiltak for å gjennomføre et grønt skifte i tungtransporten. Nå går man helt i feil retning når fritaket for veibruksavgift for biodrivstoff utover omsetningskravet blir fjernet. Dette er  alvorlig for transportbedriftene.

– Regjeringen gjennomfører reformer som kutter budsjettene, samtidig som de løser utfordringer i samfunnet. Det er viktig og bra. Skatteoppkreverreformen styrker arbeidet mot svart økonomi, og regjeringens reformer i trygdesystemet styrker arbeidslinjen. Men forslagene monner lite. I tillegg til generelle kutt som ABE-reformen, mener vi at de må ta strukturelle grep slik som skattekreverreformen og Nye Veier. Mange har mye å lære av det Nye Veier har fått til på effektivisering, sier Almlid.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.