Budsjett nummer to – mer eiendomsskatt, Ida?

nordlys

Om ikke lenge legger rådmann Rolf Kåre Jensen sitt forslag til budsjett og økonomiplan, deretter kommer posisjon til å samle seg å forhandle om hva de skal bruke midlene på.

Randolv Gryt i SV kommer garantert til å foreslå mer penger til skole, ettersom man ser ut til å gå med overskudd i år. MDG kan man nærmest bare fantasere om hva kommer til å foreslå, alt fra å fjerne parkeringsplasser til at Bodø kommune skal bli så miljøvennlige at de tar strømmen?

Les også:  Fra bank til kunst i Bodø: – Får millionbeløp fra Kulturminnefondet

De eneste vi kan se fornuftig i denne sammenheng er Rødt – varaordfører Synne Bjørbæk brukte formannskapsmøtet i mai til å beklage seg overfor Bodøs befolkning på at eiendomsskatten ble som den ble. Vil hun prøve å redusere den, eller bøyer hun seg Ida og Arbeiderpartiets trone og ikke gjør noe med den? Da er både Rødt og Arbeiderpartiet dømt til å tape om to år.

Les også:  Bodø/Glimt første partnerklubb til EA SPORTS FC

I opposisjonen knives det over å kutte i eiendomsskatten mest, og samtidig vise at med deres politikk blir Bodø en bedre by og bo i.

Høyre kommer til å fremme OPS om et eller annet offentlig bygg, KrF blir å legge inn mer penger til rus og psykiatri, Venstre vet man heller ikke hva man blir å få med, men det er noen hjertesaker der også.

Jokeren her blir Fremskrittspartiet, partiet som mener de har kuttet mest i eiendomsskatten, det kan nok stemme det, men får vi noen overraskelser der i år? FrP har saker som skaper debatt i media, og i bybildet. Vil vi se noe av det i år? Garantert. Fremskrittspartiet er ikke et parti som bare sitter stille å rolig i båten og venter på maktskifte.

Les også:  Eurovision Young Musicians 2024 i Bodø

Det er en spennende tid vi går i møte – fasiten kommer i desember.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Vegard Henriksen

Vegard Henriksen er en samfunnsdebattant, samt formann i Bodø FpU.