Brannterror i Israel – Samme i Norge og Sverige?

bjarte miff

Israel og Europa brenner. Men hvem er det som har satt fyr på alle brannene? Det er det mange som spør seg etter at en bølge med palestinsk brannterror har rammet flere områder i Israel, samtidig med at stadig flere europeiske land opplever unormalt mange branner.

Bjarte Bjellås i fredsorganisasjonen Med Israel for fred er akkurat nå i Israel og har tatt bilder av brannterroren i landet. Bildet ovenfor er fra Israel i dag.

Les også:  Skyter opp nett-sattelitter med SpaceX

– Dette er noe av resultatet av palestinsk brannterror. Drager og ballonger blir brukt til å frakte brannbomber fra Gazastripen over til Israel. Der setter de fyr på landsbruksområder, skog og mark. Nærmere 30 kvadratkilometer er svidd av i Israel. Naturreservater er ødelagt, dyrelivet er ødelagt og skadene har kostet flere titalls millioner, sier Bjarte.

Årsaken til brannene i Israel er lette å dokumentere, siden landet mer eller mindre er under konstante muslimske og palestinske angrep og derfor må passe ekstra på. Brannene i Norge og Sverige er mange og de er spredt, men er alle brannene bare resultatet av varmt vær? Usikkerheten brer seg nå etter at det nylig ble bekreftet at flere av brannene i Hellas som har krevd nærmere 100 menneskeliv var påsatt. Også i Sverige mistenker man at skogbranner er påsatte.

Les også:  Fjellferie i sommer? Dette må du tenke på

Til nå har vi ikke fått en forklaring på alle skogbrannene i Norge. Varmt vær kan være en årsak, men er det virkelig årsaken til samtlige skogbranner rundt om i landet? Er det samme typer gjerningspersoner som brannene i Israel og bilbrannene og skogbrannene i Europa?

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.