ANNONSE: Børsnoterte opsjoner for nybegynnere

Nå er det ikke slik at det å drive med handel av opsjoner på aksjer nødvendigvis er noe man skal starte med når man vurderer å gjøre investeringer. Det kan derimot være en måte å handle på som kan gi stor avkastning dersom man gjør noen fornuftige valg. 

Man må være helt sikker på at man forstår hva man gjør, og alle må starte et sted. Du blir ingen ekspert på listed options etter en artikkel, så vi anbefaler at du skaffer deg en mentor som kan veilede deg gjennom dine første investeringer. Her kommer vi allikevel med en rask innføring i hva en opsjon egentlig er. 

Les også:  ANNONSE: Kredittium hjelper deg med å sammenligne lån på 5000

Hva er en opsjon? 

Opsjoner er i utgangspunktet en avtale som gjøres mellom en eier og en kjøper. Ordet kommer opprinnelig fra det latinske navnet optio som betyr «valg». Definisjonen er blant annet er man innehar en rett til å gjøre et valg i fremtiden, og i sammenheng med aksjer har den betydningen av en rett til å gjøre et kjøp eller salg av aksjer. 

Det er viktig å bemerke seg at når man har en opsjon i en aksje betyr ikke dette at man har en plikt til å kjøpe eller selge, men man har valget om å gjøre det. Dersom man allikevel skulle velge å foreta et slikt salg eller kjøp, vil prisen være forhåndsbestemt av opsjonen

Les også:  ANNONSE: Kredittium hjelper deg med å sammenligne lån på 5000

Det må også bemerkes at dersom man har opsjoner i aksjer i et firma man også har et arbeidsforhold med kan det foreligge ekstra forutsetninger som gir plikt til kjøp eller salg ved for eksempel endt arbeidsforhold. Opsjoner gjelder også kun for private aksjonærer, og vil derfor kun kunne innehas av personer, ikke av firmaer. 

Fastsetting av verdien

Alle som har drevet litt med kjøp og salg av aksjer er klar over at verdien på aksjemarkedet kan stige og falle fra tid til annen. Dette er svært viktig å følge med på for å sikre at man gjør seg gode kjøp når prisen er lav, og tilsvarende gode salg når verdien stiger. Når man innløser en opsjon vil man få et sett med aksjer som vil settes til markedsverdien på tidspunktet de innløses. 

Les også:  ANNONSE: Kredittium hjelper deg med å sammenligne lån på 5000

Når man innløser en opsjon for salg vil din inngangsverdi stå seg, men aksjene som selskapet overtar vil på lik måte settes til den aktuelle markedsverdien. Det er derfor svært aktuelt å passe på å innløse opsjonen på et fornuftig tidspunkt. 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.