Bompengereform: 60 bompengeselskap har nå blitt 5

bompenger dale

– Effektiviseringen av bompengesektoren fortsetter. I dag signerte vi avtale med Bompengeselskap Nord AS som det siste av totalt fem regionale bompengeselskap. Med dette går vi fra rundt 60 til 5 bompengeselskap. En viktig milepæl i bompengereformen er nådd, sier samferdselsminister Jon Georg Dale.

Fylkeskommunene Nordland, Troms og Finnmark eier Bompengeselskap Nord AS 100 prosent. Styreleder Frode Espen Enoksen og daglig leder Erling Adelstein Bortne signerte avtalen for selskapet. Samferdselsministeren signerte på vegne av departementet.

Les også:  Nesten 150 nordlandsbedrifter stiftet i ekspressfart – Kan vinne pris

– Bompengereformen skal gi en meir effektiv og brukervennlig bompengeinnkreving. Reformen setter og tydelige rammer for bruk av bompenger, som bare skal nyttas til det aktuelle formålet, sier Dale.

Ved å gå frå 60 til 5 selskap er det nå gjennomgående profesjonelle selskap. De vil fokusere på effektivisering og kan spare pengar ved stordriftfordeler.

– I tillegg til dette sørger vi for reduserte bompengetakstar utenfor byområdene. For neste år foreslår vi en bevilgning på 531,4­ millioner kroner. Dermed blir takstene satt ned med 10 prosent i flere prosjekt. Da blir det mindre bompengebelastning for mange bilister, sier samferdselsministeren.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.