Bollestad hedret butikkarbeidere som sjekker leg

butikk leg

Lederen i Helse- og omsorgskomiteen på Stortinget, Olaug Bollestad (KrF), fikk trekke de siste vinnerne av Ølsalgsspillets konkurranse. Til nå har nesten 40.000 fullført spillet som trener butikkansatte i å sjekke legitimasjon, dermed er det også mange som jobber i butikk i Bodø som har deltatt.

Fortsatt selger altfor mange butikker alkohol til mindreårige. Ungdomsorganisasjonen Juvente gjør årlig undersøkelser i norske dagligvarebutikker, og tallene har lenge vært stabile: rundt én av tre butikker lar mindreårige kjøpe øl.

Les også:  Landbruksdirektoratet: – Nok egg til jul

– Det er pinlig, og det er ikke godt nok. Å selge øl er et stort ansvar som vi ikke kan ta lett på, sier daglig leder for Handelens Ølsalgsråd (HØR), Ingvill Størksen (til venstre i bildet).

Ølsalgsspillet, mobilappen som dagligvarekjedene har gått sammen om å lansere, skal trene butikkansatte til å sjekke legitimasjon i forskjellige situasjoner. Det trener også ansatte i forskjellige triks ungdom ofte bruker for å få kjøpt alkohol.

Les også:  Salget av lavprisprodukter øker kraftig

Mellom 16. oktober og 20. november, kunne alle som fullførte spillet vinne et par BOSE hodetelefoner. Syv heldige vinnere ble trukket ut – de to siste av selveste lederen i Helse- og omsorgskomiteen på Stortinget, Olaug Bollestad. Trekningen ble gjort i vandrehallen på Stortinget.

– Det er veldig bra at bransjen selv tar ansvar for å stoppe at mindreårige får kjøpt øl. Vi vet at ungdom kan ta skade av alkoholbruk – det er en god grunn til at aldersgrensen er 18 år, sier Bollestad.

Les også:  Ørjan blir Brand Manager for Lexus Bodø

Hun er glad for å kunne være med å bidra til at butikkmedarbeidere blir mer bevisste på hvor viktig det er å sjekke legitimasjon.

– Jeg vil gratulere alle vinnerne! Dere gjør en flott jobb, og forvalter et viktig ansvar i samfunnet, avslutter hun.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.