Boliglånsforskriften videreføres – BSU blir viktigere

lås sikkerhet

Med kun én vesentlig endring, har Finansdepartementet nylig lagt frem boliglånsforskriften som vil gjelde fra 1. januar 2020. Departementet har dermed ikke tatt høyde for Finanstilsynets forslag til innstramminger.

Tidligere i høst kom Finanstilsynet med sin vurdering på boliglånsforskriften. De anbefalte ikke bare en videreføring av forskriften, men også ytterligere begrensninger. Begrunnelsen lå i all hovedsak i at det fortsatt er behov for tiltak for å dempe oppbyggingen av gjeld i sårbare husholdninger. De foreslo derfor flere konkrete innstramminger i forskriften i forhold til slik den er per i dag. 

Les også:  Nesten 1 av 3 ligger søvnløse på grunn av økonomien

Finansminister Siv Jensen har altså ikke tatt høyde for innstrammingene, og endrer ikke boliglånsforskriften. Dette betyr at følgende krav blir stående som de er. 

Direktør for Privatmarkedet hos SpareBank 1 Østfold Akershus, Terese Troy Prebensen, mener at Finansdepartementets beslutning virker klok og veloverveid. 

– Vi er tilfredse med at boliglånsforskriften videreføres og at den ikke strammes inn ytterligere, særlig med tanke på at de unge boligkjøperne fortsatt skal ha mulighet til å komme inn i markedet, sier Troy Prebensen. 

Les også:  Brukthandelloven endres: Dette har vi kjempet for i 5 år

– Vi vil gjerne hjelpe de unge inn på boligmarkedet. Derfor har vi en av landets beste renter på førstehjemslån og bygger oppunder med en god BSU-rente for å motivere til sparing. Mange unge føler stor trygghet i å få personlig rådgivning når de skal kjøpe sin første bolig og det tilbyr vi på alle våre kontorer, fortsetter Troy Prebensen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.