Bodøværingen Marius (31) har laget Freias nye melkesjokolade!

hkstrategies

Blant 50 000 oppskrifter som ble sendt inn i Freias Sjokoladeoppfinner-konkurranse, ble Japp-, havsalt riskrisp-sjokoladen til Marius Sørensen (31) en favoritt blant ekspertene. Nå kommer den i butikker over hele landet.

Marius Sørensen fra Bodø er den tredje og siste vinneren i Freias Sjokoladeoppfinner-konkurranse, som ble gjennomført våren 2020. Sjokoladen hans utkonkurrerte 50 000 andre oppskrifter og rulles nå ut fra Freia-fabrikken i Oslo og inn i butikker over hele landet.

Melkesjokoladen, som består av Japp, havsalt og riskrisp, er ifølge Marius er en hyllest til en medstudents mor.

– Pernille, som jeg studerte sammen med, hadde fått med seg en sjokolade hjemmefra som hun delte med oss. Vi bestemte oss derfor for å skrive en takkelapp til moren, og dagen etterpå fikk vi en stor sjokolade og hilsen tilbake. På sjokoladen oppdaget vi informasjon om Freias oppfinnerkonkurranse, så da vi bestemte oss for å sende inn en oppskrift – som en hyllest til Pernilles mor, forklarer Marius.

Les også:  Historisk energiutbygging i Bodø og Nord-Norge

I Freias oppfinnerkonkurranse ble det sendt inn 50 000 sjokoladeoppskrifter, med over 20 000 forskjellige smakskombinasjoner. 63 ingredienser var tilgjengelige; alt fra chili og popcorn til estragon og havsalt.

Oppskriften Marius sendte inn var som nevnt en hyllest til Pernilles mor, så ingrediensene som ble valgt tok utgangspunkt i hennes beste egenskaper.

‒ Vi valgte ingredienser vi følte speilet henne på en god måte. Riskrisp, fordi hun er litt sprø, Japp fordi hun har et mykt og godt indre, og havsalt fordi hun passer på alle – og havsalt passer jo til alt, forteller Marius.

Les også:  Den nye trendgrønnsaken: Brokkolini

Oppskrift hans ble plukket ut av en jury bestående av et titalls sjokoladeeksperter fra Freia samt et jurymedlem fra PromoVeritas, et uavhengig byrå for forbrukerkonkurranser. 100 av de 50 000 sjokoladeoppskriftene ble valgt ut, og deretter produsert og smakt på av juryen.

‒ Marius hadde en veldig kreativ kombinasjon av ingredienser, samt en sjarmerende historie på hvordan disse ble valgt ut. Dette, i kombinasjon med at sjokoladen selvfølgelig smakte veldig godt, gjorde at vi hadde troen på sjokoladen kunne bli en hit. Nå gleder vi oss til å se hvordan den blir mottatt av det norske folk, sier produktsjef i Freia, Tina Stangnes.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.