Bodøposten.no forsøkt hacket over 1.400 ganger

data program web

Nettavisen Bodøposten.no ble forsøkt hacket flere ganger i desember i fjor, ingen av forsøkene var vellykket. Nå har opplever nettavisen i Bodø en skarp økning i forsøk på datakriminalitet.

Hacking har som mål å bryte seg inn via data på serveren der Bodøposten.no lagres for å sabotere Bodøposten.no, og økningen av forsøkene på hacking er ganske formidabel, hele 1.451 ganger har Bodøposten.no blitt forsøkt hacket så langt.

Les også:  Skyter opp nett-sattelitter med SpaceX

– Vi tar forsøkene på hacking med stor ro, vi har gode sikkerhetssystemer. Men den store økningen i både lesere og forsøk på hacking har gjort at vi om kort tid igjen vil oppgradere serveren. Den nye teknologien vil gjøre Bodøposten.no raskere å laste i tillegg til at nettavisen blir endra mer sikker mot datainnbrudd og sabotasje, sier redaktør Gunnar Andreassen.

Bodøposten.no publiserte for kort tid siden nyheten om at nettavisen var blant landets 5.000 mest besøkte nettsider, økningen i trafikken kan også ha noe med økningen av hackingforsøk.

Les også:  Rekordhøy interesse for turer i norsk natur

– Det er egentlig ikke så uvanlig at populære nettaviser og nettsider utsettes for forsøk på sabotasje, jo mer populær Bodøposten.no blir – jo mer forsøk på hacking kan vi regne med, sier Gunnar Andreassen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.