Bodø kommune satser med pilotprosjekt og nye fastlegestillinger

sykehus doktor

I Bodø har fastlegene lange ventelister. Bodø kommune satser nå på et stort pilotprosjekt for hele Nord-Norge som skal bidra til å snu fastlegekrisen. Nå er to nye fastlegestillinger lyst ut i Bodø.

I april ble det lyst ut to nye fastlegestillinger i regi av Bodø kommune – en ved Tverlandet legesenter og en ved Fredensborgklinikken. 

De nye fastlegestillingene er en del av pilotprosjektet ALIS-Nord, som ble satt i gang tidligere i år, opplyser Bodø kommune.

Les også:  Fra bank til kunst i Bodø: – Får millionbeløp fra Kulturminnefondet

–  Bodø kommune er prosjekteier for ALIS-Nord og har dermed tatt et ekstra ansvar for et oppdrag som er iverksatt av nasjonale myndigheter, sier Stian Wik Rasmussen. 

Ordfører Ida Pinnerød er svært godt fornøyd med at Bodø kommune tar sats for å snu den negative trenden. 

– Fastlegene er avgjørende for et godt fungerende helsesystem. Når fastlegemangelen blir stor, er dette noe som går utover den enkelte. Det er derfor svært viktig med en god rekruttering av fastleger for å sikre en god og stabil fastlegeordning, sier Pinnerød 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.