Bodø får sikret innfartsåre

statens vegvesen

Statens vegvesen skal utbedre den ulykkesbelastede strekningen på rv. 80 inn til Bodø. Vegvesenet starter rassikringsarbeidet i høst.

Den skredutsatte og ulykkesbelastede strekningen Sandvika-Sagelva på rv. 80 mellom Bodø og Fauske skal utbedres. Det har Statens vegvesen besluttet. For å komme raskest mulig i gang deles prosjektet opp i to faser. Fase 1 som omhandler skredsiring av området ved Kistrand der det de siste årene har gått flere store sørpeskred.

Les også:  Bodøjenter på landsmøte til Senterpartiet

– Vi har fått grønt lys for å dele prosjektet i to og lyse ut arbeidet med skredsikring i løpet av våren. Målet er å inngå kontrakt i sommer med oppstart i løpet av høsten. Det sier prosjektleder for rv. 80 Sandvika-Sagelva, Arild Hegreberg.

Vegvesenet jobber nå med å dele konkurransegrunnlaget i to og gjøre første del klar for utlysning. Fase to planlegges utlyst når den er klar. Totalt skal 4,95 kilometer veg utbedres og få slakere svinger, bredere vegbane og flere skredsikringstiltak.

Les også:  Ny by – Ny flyplass: Nå skal første spadetak i Bodø tas

– I første omgang er målet vårt nå å få sikret området der det har gått flere sørpeskred før neste vinter, sier Hegreberg.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.