Bisnode åpner opp for fri kredittsjekk

bisnode

Krisetilstander i norsk næringsliv øker sjansen for at flere norske selskaper vil gå konkurs. – Vi vil forsøke å bidra til at bedrifter som nå går konkurs ikke drar andre med seg. Vi åpner derfor vår kredittdatabase for fri tilgang i 4 uker, sier analysesjef Kari Mette Almskog i data- og analyseselskapet Bisnode.

Bisnode forventer sterk økning i konkurser de neste månedene på grunn av koronavirus, lav oljepris og svak krone.– Panikk og frykt er i utgangspunktet to irrasjonelle følelser som bør imøtegås med mest mulig fakta. Vi sitter på enorme mengder data som representerer fakta om tilstanden i norsk næringsliv, sier Kari Mette Almskog i Bisnode,

Les også:  Fauskeværinger må betale dyrt for asylmottak de fikk tvunget på seg

– Denne innsikten om tilstanden til bedriftene vil kunne gjøre at levedyktige bedrifter kan unngå tap på sine fordringer. Vi håper derfor at de som ikke benytter kredittsjekk nå tar kontakt med oss slik at de får fri tilgang til vår database med kredittvurdering i 30 dager, sier hun.

Bisnodes løsning for kredittsjekk av næringsvirksomheter gir viktig informasjon som regnskapstall og ferske oppdateringer av betalingsanmerkninger, rating, endringer i styret, fratredt revisor, og viktige nøkkeltall.

Les også:  60 millioner kroner til forskning på kvinnehelse

– Å gi kreditt er det samme som å låne bort penger. Vi oppfordrer derfor alltid at man kredittsjekker dem man gir kreditten til. Nå er det både gratis og viktigere enn noen gang, avslutter Almskog.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.