ANNONSE: Betal sikkert på nettet

Betal sikkert på nettet

Det er flere ting du bør være oppmerksom på når du handler på nettet, blant annet hvilken betalingsmåte som er den sikreste. Det sikreste er uten tvil å handle norsk med betalingskort. 

Betalingskort er de sikreste

Et internasjonalt betalings- eller kredittkort hvor du oppgir kortnummer og utløpsdato, er vanligvis den tryggeste betalingsmåten. Når du betaler med denne metoden kan banken betale tilbake pengene hvis varen ikke dukker opp eller et for høyt beløp er trukket fra kontoen din. Du må kontakte banken så snart du blir klar over feilen. Det kan imidlertid være en god idé å prøve å kontakte nettbutikken som gjorde feilen før du kontakter banken.

Hva er forskjellen på debetkort og kredittkort?

Et debetkort er tilknyttet bankkontoen din,  vanligvis din alminnelige grunnkonto. Når du bruker debetkortet ditt, blir pengene trukket fra kontoen din med en gang – enten samme dag eller senest dagen etter.

Kredittkort

Du kan få et kredittkort gjennom banken din, men det er et annet selskap som står bak kortet. Når du bruker kredittkortet ditt, så låner du i prinsippet pengene for betalingen og får kreditt for en gitt periode. Hvor mye du kan låne og hvor lenge du kan låne dem uten å betale renter avhenger av hvilket kort du har.

Hvis ikke varen kommer?

Hvis du ikke mottar varen, så kan du lese mer om rettighetene dine hos Forbrukerrådet. Her kan du også lese mer om hva du skal være oppmerksom på hvis du handler hos en utenlandsk nettside kontra en norsk. Som tommelfingerregel skal du huske at reklamasjonsfrist og returrett kun gjelder for handle med norske nettbutikker. Så hvis du for eksempel elsker å strikke, så kjøp garn på nettet fra en norsk butikk. Det finnes uansett et utrolig stort utvalg, og du kan være sikker på å ha de samme rettighetene som når du handler i de lokale butikkene i området ditt. 

Sikker betaling i utlandet

PayPal er også en sikker løsning. Når du betaler med kredittkortet ditt med PayPal, vil ikke nettbutikken du handler hos få tilgang til kredittkortinformasjonen din, men bare få pengene. Når du betaler via PayPal, gjelder de samme reglene som for betaling med debetkort.

Når du skal overføre penger til en selger i utlandet, bør du la banken ta seg av hele prosedyren. Det er en rekke selskaper som tilbyr å overføre penger, men du bør ikke bruke disse selskapene i forbindelse med handel på nettet der du ikke kjenner selgeren. Husk at hvis du bruker disse selskapene, da har du ikke de samme rettighetene som når du bruker banken.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.