Ber kommunene i Nordland om hjelp

elg vinter

Fylkesråd for miljø Christian Torset ber kommunene i Nordland ta i bruk alle relevante tiltak for å få redusert antallet elg. Bakgrunnen er det svært høye antallet elg som er drept av tog eller bil i vinter.

Januar i år var en av de verste på lang tid med 132 bekreftet døde eller avlivede elger. I tillegg til de bekreftet døde dyrene og de som avlives på stedet, kommer de dyrene som man ikke klarer å påvise eller observeres uskadd. Også disse belaster kommunens hardt prøvede ettersøkspersonell og kan også være påført skader og lidelse uten at det kan dokumenteres.

Les også:  Nye lufthavner for Tårnsenteret i Bodø

– Fra vår kontakt med kommunenes viltforvaltere er det et generelt inntrykk at antall elg i fylket er for høyt. Vi vet også at mange kommuner har tatt ansvar og satt i verk tiltak for å øke uttaket av elg, og det er kjempebra. Nordland fylkeskommune støtter kommunene i dette arbeidet, og vi ber om at absolutt alle tiltak i verktøykista tas i bruk for å redusere bestandene ytterligere, sier fylkesråden i brevet.

Les også:  Arctic Race of Norway: Må ha over 100 løypevakter i Bodø

– Flere steder i fylket etterspørres det vernetiltak i form av gjerder og lignende slik at dyrene i større grad holdes borte fra veg og bane. Vi vet av erfaring at det kan ta tid å få gjennomslag for at slike tiltak blir prioritert fra sentrale myndigheter, men vi gjør det vi kan for å få fortgang i prosessen, avslutter Torset.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.