Bård Hoksrud advarer regjeringen: – Legg fra dere skylappene!

Foto: Trondheim Havn

Fremskrittspartiet er redd for at regjeringens avvikling av Fritt Behandlingsvalg vil gi pasientene et fattigere, dyrere og dårligere helsevesen.

– Nylig gikk Dr. Dropin-gründer Daniel Sørli ut mot helseministeren. Han advarer mot Ap/Sp-regjeringens politikk og kaller ideologien deres en mørk sky. FrP har lenge sagt at Ap må ta av seg de ideologiske skylappene og at Senterpartiet nå må ta ansvar og redde helseinnovatørene, sier Bård Hoksrud, helsepolitisk talsperson i FrP.

Allerede i januar kunne regjeringen melde at de ønsker å avvikle fritt behandlingsvalg. Hoksrud mener at helseministeren og regjeringen nå febrilsk leter etter gode argumenter for å underbygge denne beslutningen.

Les også:  Skyter opp nett-sattelitter med SpaceX

– Jeg er ikke i tvil, her har regjeringen latt sin mistro til private aktører overstyre sunn fornuft. Derfor jobber de nå febrilsk etter eksempler som underbygger historiefortellingen deres. Det statsråden ikke vil skjønne er at Fritt behandlingsvalg også handler om ansvarliggjøring. Når en privat aktør ikke gjør jobben sin, kan vi ansvarliggjøre dem og fjerne dem fra ordningene, det er vanskeligere med de offentlige, sier Hoksrud.

Les også:  Avinors systemer ikke berørt av globale IT-problemer

Til slutt har Hoksrud en advarsel:

– Nå går de etter private helseaktører, hvem blir de neste? Jeg frykter at en så venstrelent regjeringen ikke vil gi seg før mesteparten av norske bedrifter er tilbake på statens hender, og Sp gjør ingenting for å stoppe dem.

– Jeg skjønner at vi kan ha uenigheter rent politisk. Men nå må regjeringen legge vekk polemikk og partipolitikk og faktisk lage løsninger vi trenger. For vi trenger private helseinnovatører. De som ikke bare gir oss et mangfold av tilbud, men også hjelper til med å avlaste det offentlige helsevesenet. Det tjener alle på. Både pasientene som må stå mindre i kø og får bedre pleie, men også de ansatte på de offentlige sykehusene som ikke må jobbe seg sjuke. Samtidig tjener fellesskapet på det i sparte utgifter, avslutter Hoksrud.

Les også:  Kraftig økning i tyveri fra bil

Foto: Trondheim Havn

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.