Bærre på jævel, VOL 3 – ute nå

vinyl

Fredag 16. februar 2018 slippes det tredje albumet i serien Bærre på jævel. Dette er en serie som om dokumenterer hva som har skjedd i NordNorsk pønk siden de første bandene dukket opp i 1979 og fram til dags dato.

Som alltid kommer de som vinyl LPer med vedagt fyldig hefte hvor hvert band blir nøye presentert med hvem som er med på innspillingen, tekniske data, og en kort oppsummering av bandets historie. Alt dette fordi serien skal dokumentere hvor omfattende og viktig punken har vært, og er. Både som utgangspunkt for videre musikalske karrierer innen andre sjangre, men også fordi NordNorsk pønk har blitt i stor grad oversett i et musikkhistorisk perspektiv, som i alt for stor grad har fokusert på hva som har skjedd sør i landet.

Les også:  Eurovision Young Musicians 2024 i Bodø

Omslagsbildet har et Norgeskart som setter Norge opp ned for å fokusere nettopp på skjevheten i fortellingen. Dette Norgeskartet går igjen på alle omslagene, så også denne gangen.

Nytt for VOL 3 er at det er lagt ved en DVD med en dokumentarfilm om pønkemiljøet i Svolvær/Kabelvåg. Den er laget av Carl Christian Lein Størmer, som kjenner dette miljøet inngående, og formidler det meget poengtert og sterkt. Filmen heter «Pivotal» og inkluderer bandene Lofast, Nord mot nord og Vanskapt. Tromsøværingen Størmer bidrar også med musikk på selve albumet, med sitt band Turdus Musicus.

Les også:  Eurovision Young Musicians 2024 i Bodø

Det er tilsammen 20 band med hvert sitt bidrag, og med en geografisk spredning fra Vadsø i Nord til Mo I Rana i sør. Her er f.eks. Forløperen til Kråkesølv i form av Hjertesorg, her er Harstadbandet Døfødt som er legendarisk, men aldri fått gitt ut noe offisielt før nå. Her er låten låten «Dødsmaskin» med Altabandet Cyneed som kanskje noen husker fra soundtracket til filmen «Kill Buljo» og en rekke andre godbiter for alle som liker rock, eller elsker pønk.

Les også:  Eurovision Young Musicians 2024 i Bodø

Albumet kommer på gul vinyl og slippes samtidig på det meste av strømmetjenester. Utgiver Fuckin North Pole Records i Tromsø, lover at det kommer minst ett volum til, kanskje flere. Albumet er satt sammen av Fuckin North Pole Records innehaver Robert Dyrnes og rockhistoriker Tore Dolg Stemland.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.