– Avisa Nordland er rasistiske mot En Kopp

en kopp

Eieren av den kjente restauranten En Kopp i Bodø har måttet tåle mye negativ omtale fra Avisa Nordland den siste tiden. Ifølge eieren Apo er det helt uten grunn.

– AN påstår at vi ikke betaler våre ansatte tariff. Det er ikke sant i det hele tatt, det som er sant er at alle våre ansatte får over tariff, sier Apo.

Ifølge papirer Bodøposten.no har fått tilgang på har han rett. Men en tidligere ansatt kommer via Avisa Nordland med sterke beskyldninger.

Les også:  Bodømarka har nå perfekte skiløyper

– Jeg har nok vært for snill med den ansatte, vi lot han bestemme arbeidstider, vakter og lønn, det er min feil at vi var for hjelpsomme med han, sier Apo.

Den tidligere ansatte kunne grunnet sin status som student ikke tjene over gitte grenser, og han har fått betalt mer enn det som var avtalt, lenge før omtalen i media påstår restauranteieren.

Les også:  Bodø domkirke: Svein Valle vigslet til biskop

Men det som virkelig provoserer Apo er det han mener er rasisme fra ANs journalist Siri Gulliksen Tømmerbakke. Dette er ett av spørsmålene eieren av En Kopp fikk av journalisten:

Har alle dine ansatte arbeidstillatelse i Norge?

Apo er sjokkert over spørsmålet som han mener er klart rasistisk.

– Er dette et vanlig spørsmål å stille en anerkjent og profilert bedrift som har eksistert i over 10 år, spør Apo.

Les også:  Ivar Andreassen fra Bodø ny styreleder i Fiskebåt Nord

Han mener også at uthengingen av han og de andre ansatte på det populære spisestedet i Bodø har rasistiske undertoner.

– De fleste som jobber her er innvandrere, jeg tror ikke AN ville kjørt så mange negative saker om oss dersom alle hadde vært nordmenn, avslutter han.

Bodøposten.no har ikke lyktes å få kommentarer fra journalisten og den tidligere arbeidstakeren.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.