Avinor vertskap for internasjonal flyfraktkonferanse

avinor

For aller første gang avholdes konferansen «Nordic Air Cargo Symposium» i Norge. Avinor er vertskap for konferansen som skal samle personer innen luftfart- og fraktbransjen fra hele Nord-Europa. Konferansen vil fokusere spesielt på norsk sjømat og tilgangen til verdensmarkedene.

«Nordic Air Cargo Symposium» er den eneste regionale flyfraktkonferansen som fokuserer på det nord-europeiske markedet. Leverandører, flyselskap, investorer, grundere, og andre store aktører møtes for å få innsikt i luftfartsmarkedet og knytte nye forbindelser.

Les også:  Nordmenn får ikke nok av smakskombinasjonen øl og frukt - Lanserer Munkholm Radler

– I fjor ble det eksportert sjømat til en verdi av 5,5 milliarder kroner fra Avinor sine lufthavner, noe som har en stor betydning for norsk verdiskaping. Norge er det desidert største flyfraktmarkedet i Nord-Europa, foruten Storbritannia. Vi opplever derfor stor oppmerksomhet blant flyselskapene rundt det norske flyfraktmarkedet. Vi synes det nå er svært positivt at Norge får en arena der alle kan møtes, sier Martin Langaas, direktør for flyfrakt i Avinor.

Les også:  49 ungdommer har søkt sommerjobb som fisker i Nordland

Siden 2006 har Norge hatt en årlig vekst i flyfrakt på 10 til15 prosent. Samtidig har Avinor tatt en ledende rolle i det Nordiske flyfraktmarkedet ved å fasilitere og legge til rette for mer direkte kapasitet til Norges største handelspartnere.

– Konferansen vil være en god anledning for sjømatnæringen å treffe beslutningstakerne hos de største fraktflyselskapene i verden, sier Langaas.

Konferansen finner sted på Radisson Blue Plaza Hotel i Oslo den 28. og 29. mars. Blant annet vil de globale utfordringene innen flyfrakt, planer om fremtidig vekst i nordisk sjømateksport og nettverksutvikling være blant temaene.

Les også:  Ferjesambandet Bognes – Lødingen er friskmeldt

Deltakerne på konferansen vil få høre innlegg fra blant annet Guillaume Halleux, Chief Cargo Officer i Qatar Airways Cargo, Jonatan Celetaria, Sales Director i AirBridgeCargo, Janne Tarvainen, Managing Director i Finnair Cargo, Andreas Mikalsen, Managing Director i Mowi (tidligere Marine Harvest), Øyvind Hasaas, lufthavnsjef ved Avinor Oslo lufthavn og mange flere.

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.