Ask Carol ute med albumet «AC I: Control You»

Ask Carol

Ask Carols første fullengder, ”AC I: Control You”, ble spilt inn under Korona-pandemiens isolasjon i 2021.

Med en mørk og melankolsk undertone, tar Ask Carol deg fra det alternative og cinematiske i tittelsporet ”Control You”, til den energiske og punk-inspirerte alt-rocken i ”Mountains Of Cash”. Mellom disse finner du smaker fra et bredt sjangerspekter, alt med en solid base i rock og et nordisk preg.

Tekstlig kan hver sang ses på som en mental, indre dialog, som skjer ved forskjellige sinnstil-stander, på forskjellige punkt i en persons liv. Ikke alle sangene ble skrevet med den intensjon

i utgangspunktet, men når man hører albumet som helhet faller tekstene naturlig inn i dette mønsteret av seg selv. Fra ”Pressure’s On”, som oppstod ut av følelser og en indre dialog de to hadde tidlig i karrieren – den gangen ingen visste hverken at Carol sang eller at de skrev låter, da de første gang lekte med tanken på å vise musikken sin for omverdenen, med det presset og andre følelser som kom med det – til ”Shining Bright”, hvor du har kontrasten i å gå fra mørke og skamfulle følelser, til plutselig overveldelse – å gi helt slipp, gi etter til følelsene.

Les også:  MUSIKK: Billie Van ute med låta "Signals"

Sammen med serien av singler som Ask Carol har gitt ut denne våren, inkluderer albumet nye versjoner av tidligere singler utgitt i 2019 og 2020, i tillegg til et par uutgitte spor.

Selv om Ask Carol har gitt ut musikk noen år allerede, markerer dette albumet en slags begynnelse for duoen. Da pandemien traff, og all turnering og live spilling ble avlyst og satt på vent, tok de et skritt tilbake, og de ble nødt til å re-prioritere og re-organisere.

Les også:  Åge Aleksandersen klar for avskjedsturné

Nedetiden ble brukt til å gjenoppfinne seg selv, og bygge opp bandet og branden fra bunnen av. Etter å ha jobbet mye med videoer, selv-produsert merch, og å finne ut av seg selv, kommer de nå ut av pandemien med et album i hånda, klar for å ta over verden. Ettersom at de har vært stuck på Carol’s hjemplass, Auma (et lite bygdesamfunn med rundt 100 innbyggere), har de vært relativt isolert fra omverdenen, med kun naboens kuer som publikum. Dette reflekteres i den mørke og dystre stemningen som preger albumet.

Les også:  Avduking av Harald Berg-statuen: - Det er for sent å være beskjeden

”AC I: Control You” har utgivelse 26. august, og kommer da både digitalt og i CD-format. Det jobbes også med å finne en løsning på å få trykt opp vinyl.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.