ArktiskMat nominert til Matprisen 2019

laks

Matprisen løfter fram og hedrer bønder, kokker og de som bryr seg om bærekraftige måltider. Tidligere har blant annet Esben Holmboe Bang, Heidi Bjerkan, Matsentralen Norge, Lysverket og Bergsmyrene gård vunnet priser.

I dag er de nominerte i kategoriene Matprisen, Årets kjøkken, Årets storkjøkken, Årets produsent, Debioprisen, Årets formidler, Kokkeprisen og Barne- og ungdomsprisen klare. Blant årets nominerte har vi Godt Brød, Hurtigruten, ArktiskMat og Under.

Vinnerne vil bli offentliggjort under prisutdelingen på Vippa i Oslo 11. november.

– Vi er beæret over å bli nominert til Matprisen! Vi er kjempestolte over at Arktisk Mat, som startet som et lite skoleprosjekt, drevet frem av elever i samarbeid med lokalt næringsliv, nå er nominert til en av Norges gjeveste priser. Dette gir oss drivkraft og motivasjon til å fortsette med å promotere matlidenskapen og mathåndtverket, samt øke kompetansen til neste generasjon med ‘mat-helter’, stråler Per Tor Tørrisen, prosjektleder for ArktiskMat, som er nominert i kategorien Årets formidler.

Les også:  Dronebase på Andøya: – Et kjempeløft for forsvaret

– Vi er ekstremt stolte av å bli nominert til Debioprisen. Lokale, sesongbaserte og Debio-sertifiserte økologiske råvarer er fundamentalt for kjøkkenet vårt. Vi satser på sunn og bærekraftig mat som hverdagsmat – med en deilig, varm skål av ramen nudelsuppe, sier daglig leder David Quist i Hrimnir Ramen.

– For sjette gang arrangerer vi en prisutdeling for de som bidrar til å skape en bedre og mer smakfull verden. Måten vi produserer maten vår på, og det vi spiser, kan være nøkkelen til å møte klimautfordringene i vår tid. Vår matproduksjon må endres for å minske ressursbruken, og for å ta vare på det viktige jordlivet og sikre lokale kretsløp, sier juryleder for Matprisen 2019 Idun Bjerkvik Leinaas.

Les også:  Oppgraderer Steigentunnelen

De nominerte til Matprisen 2019 er:

Matprisen
Heinrich Jung, Hedmark
Jon-Frede Engdahl, Oslo
Stokkøya-gruppen, Trøndelag

Årets produsent
Homlagarden, Hordaland
Ille brød, Oslo
Salsus, Hedmark

Kokkeprisen
Daniel Jamal Elhomsi, Oslo
Mette Beate Evensen, Trøndelag
Tommy Østhagen, Oslo

Debioprisen
Hrímnir Ramen, Oslo
Tilstede mat og mer, Vest-Agder
Trasti og Trine, Finnmark

Barne- og ungdomsprisen
Bydel St.Hanshaugen, Oslo
Holt læringstun, Troms
Steinerbarnehageforbundet

Årets kjøkken
REST, Oslo
SÖL, Rogaland
Under, Vest-Agder

Les også:  Den nye trendgrønnsaken: Brokkolini

Årets formidler
ArktiskMat, Nordland
Bak maten – en podcast om bærekraft
Bondens Marked Norge

Årets storkjøkken
Godt Brød, Oslo, Akershus, Trøndelag, Hordaland, Rogaland
Hurtigruten
Lava Oslo, Oslo

Utfordrerprisen
NKL
Sandnes kommune, Rogaland
VGs matbørs

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.