Arktisk Sjamansirkel mot «grønn teknologi» på Helgeland

Arktisk Sjamansirkel

Onsdag 10. oktober kl. 18.00 blir det et arrangement på Samisk Hus i Oslo, med tema Hellig fjell og fredsmarsjen Jai Jagat 2020. Arktisk Sjamansirkel deltar i dette arrangementet med en seremoni med Erena Rangnimarie Rhose og Eirik Myrhaug fra rådet i Arktisk Sjamansirkel.

– Arktisk Sjamansirkel arbeider for å beskytte det hellige fjellet Aahkansnjurhttjie – Kjerringtinden på Helgeland som er truet av ny «grønn teknologi» som vil ødelegge økosystemet der og reindriften – en direkte trussel for sørsamisk kultur, uttaler organisasjonen til Bodøposten.no.

Les også:  Shell Sandnessjøen ble årets butikk!

Arktisk Sjamansirkel vil delta i den globale fredsmarsjen – Jai Jagat 2020. Jai Jagat er en global fredsmarsj som går fra Delhi 2. oktober 2019, og møter de europeiske marsjene i grenene av marsjen i september 2020 i Geneve.

Den 2. oktober, Ghandis fødselsdag, har marsjen avgang fra Dheli. Dette skal senere markeres i Norge. Møtet på Samisk hus er 2. møte for Jai Jagat Norge, der man skal jobbe frem norske krav som Norge går for til Geneve.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.