Arbeidstakere pålagt økte strømutgifter

pc

Pålagt hjemmekontor gir lønnsreduksjon, gjennom at arbeidstakere får større strømregninger enn de ville fått i en normalsituasjon. – Det er uholdbart at arbeidsgivere og myndighetene skyver regningen over på de ansatte, sier Forbundsleder Audun Ingvartsen i Lederne.

Ingvartsen viser til at myndighetene i realiteten pålegger svært mange nordmenn å jobbe hjemmefra, samtidig som strømprisene er rekordhøye.

– Det er blodig urettferdig at det er vanlige folk som skal sitte igjen med svarteper som følge av de to krisene som rammer samtidig. Her er det åpenbart at det må komme en bedre form for kompensasjon for de som nå uforskyldt får skyhøye strømregninger.

Les også:  Ny undersøkelse: Vannkraftverk lar fisk dø i anleggene

Forbundslederen viser til at pålagt hjemmekontor medfører 8 timer mer «aktivt strømbruk», sammenlignet med når man jobber på sin vanlige fysiske arbeidsplass.

– Vi er altså i en situasjon hvor staten tjener uhorvelig mange milliarder ekstra som følge av de høye strømprisene. Samtidig opplever mange arbeidstakere at kjøpekraften reduseres. Det er blodig urettferdig at de nå også må betale enda mer i strømregning som følge av pålagt hjemmekontor.

Les også:  Streiken avblåst: Enighet i oppgjøret for vekterne

Ingvartsen forventer at regjeringen og arbeidsgivere drøfter denne problemstillingen, slik at det kommer økt kompensasjon til arbeidstakere som har pålagt hjemmekontor, midt i en strømkrise.

– Regjeringens foreløpige kompensasjonsordning for strømkunder er for lav. Dette må kraftig forbedres for alle, og vi forventer også at arbeidstakere som har pålagt hjemmekontor blir et element i forbedringen av støtteordningene. Det er vanlige folks tur, og da må det følges opp med konkret politikk.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.