Arbeidspsykologisk-tjeneste får 100 millioner til Europa-satsning

pr-o

I kjølvannet av pandemien har fokus på psykisk helse kommet på banen, og stadig flere bedrifter får øynene opp for betydningen av mental trening. Samtidig burde ikke dette være en overraskelse, spesielt når man vet at psykiske plager er en av de vanligste årsakene til sykefravær i Europa.

Den finske tjenesten Auntie, har siden 2015 forsøkt å løse dette problemet, ved å tilby arbeidstakere mental hjelp. Gjennom en kombinasjon av personlig psykologisk støtte og digitale løsninger, fremmer selskapet mental helse, og ved hjelp av digitale verktøy kan effekten av tjenestene overvåkes og måles.

Les også:  Helsepersonellkommisjonen: – Det haster med å legge om kursen

– Aunties løsning har allerede hjulpet tusenvis av arbeidstakere til å føle seg bedre. Sammen med Verdane, ønsker vi å skape et arbeidsliv hvor mental helse settes i høysetet, slik at alle kan mestre hverdagen bedre. Denne finansieringen vil gjøre det mulig for oss å hjelpe flere mennesker over hele Europa, og føre til jobbmuligheter for fagfolk innen psykisk helse, sier Mervi Lamminen, administrerende direktør i Auntie. 

Auntie brukes i dag av mer enn 300 organisasjoner, og tjenesten er tilgjengelig på 20 forskjellige språk. 

– Målet vårt er å få et solid fotfeste på det internasjonale markedet, og for å oppnå dette, utvikler vi nå en unik, digital plattform for mental helse og velvære. At vi er et finsk-basert selskap ser jeg på som en stor fordel, siden Finland er rangert som den lykkeligste nasjonen i verden. Hvis mental velvære skal eksporteres fra ett land – bør det være Finland, hevder Lamminen.

Les også:  Krisetall: Kjøpefesten over i varehandelen

De nye økonomiske midlene skal brukes til å styrke staben både i Finland og internasjonalt. I tillegg, planlegger selskapet å gjøre betydelige investeringer i teknologi for å utvikle kunde- og medarbeideropplevelsene – og forbedre målbarheten. 

– Auntie er en pioner innen sitt fagfelt, og de har lykkes med å utvikle løsninger for en av vår tids største utfordringer, nemlig, mental helse. Vi ble imponert over Aunties engasjement og deres evne til å kombinere teknologi med det personlige tjenesteelementet. Nå gleder vi oss til å tilby vår erfaring og ekspertise for å støtte Aunties vei videre, og ikke minst bidra til en bedre mental hverdag for mange mennesker, sier Janne Holmia i Verdane. 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.