Arbeidsmandsforbundet støtter ikke skattefradrag for renhold

hygiene

Norsk Arbeidsmandsforbund registrerer at det i Dagens Næringsliv og i en rekke andre medier feilaktig fremkommer at forbundet støtter en innføring av en ordning med skattefradrag for renholdstjenester i private hjem (RUT).

Nestleder og fungerende leder i forbundet, Anita Johansen presiserer at dette ikke medfører riktighet og at dette spørsmålet heller ikke har vært organisatorisk behandlet i forbundets organer.

– Utspillet tidligere i uken, som gav indirekte støtte til Virkes utredningsalternativ til regjeringsforhandlingene, er knyttet til behovet for en bredere gjennomgang og kartlegging av situasjonen når det gjelder renhold i private hjem. Vår kamp for en seriøs renholds bransje er rettet mot svart omsetning, arbeidstakers rettigheter og ulovlig organisert virksomhet, og ikke skattelettelser og profitt, sier Johansen.

Les også:  Etterlyser 300 millioner til et beredskapsløft for Heimevernet

Nestlederen avviser derfor kontant alle påstander fra bl.a Frp og andre i dagens aviser om at Norsk Arbeidsmandsforbund, støtter eller går inn for en slik ordning.

– Vi ønsker å ivareta våre medlemmers interesser gjennom en rettferdig fordelingspolitikk som gagner arbeidsfolk. Forbundet tar derfor avstand fra det politiske spillet som nå fremkommer i mediene, fra høyresiden og andre i norsk politikk, om at vi som LO forbund støtter skattelettelser, sier Johansen til slutt

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.