Åpner registreringen til lakseauksjonen

sandberg

Alle som vil delta på auksjonen av nye laksetillatelser, kan nå registrere seg. Siste frist er 4. juni.

– Vekst i lakseoppdrett kan gi arbeidsplasser langs hele kysten. Nå blir det mulig å by på nye tillatelser, og jeg håper mange vil benytte seg av denne muligheten, sier fiskeriminister Per Sandberg.

Etter flere år med liten vekst, har regjeringen åpnet for mer produksjon i laksenæringen. Nye laksetillatelser skal selges gjennom en åpen auksjon. Detaljerte regler for denne auksjonen er nå klare. De er omtrent som forslaget som var på høring i vår.

Les også:  SMB Norge: - Regjeringen tar ikke problemene i næringslivet på alvor

– Nå har vi i tillegg fastsatt minstepriser, som vil være utgangspunktet når auksjonen starter. Den er satt til kr 120 000 pr. tonn, sier Sandberg.

Fiskeridirektoratet har åpnet for registrering til auksjonen på sine nettsider. For å registrere seg må budgiver blant annet stille en bankgaranti, og signere erklæringsskjema hvor auksjonsreglene aksepteres.

Registreringsfristen er satt til 4. juni kl. 23:59, og auksjonen har oppstart 18. juni. I forkant av auksjonen inviteres registrerte budgivere til å delta på en nettbasert prøveauksjon 14. juni.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.