Åpne kirker under Halloween

kirke

Mange menigheter har lang og god tradisjon med ulike samlinger allehelgen, og det skjer mye over hele landet. Dette lokale arbeidet er det viktigste i kirkens diakonale arbeid.

I fjor ble gode ideer som Borg bispedømme har brukt, videreformidlet til hele landet. Det ble skapt oppmerksomhet rundt allehelgen og blant annet oppfordret til å ha åpne kirker også der det ikke var gudstjeneste, slik at folk som oppsøker gravplassen, også kan oppleve en åpen kirkedør.

I år er det ønske om å gjøre det samme for kirkens tilbud 31. oktober – 1.november, for igjen å vise kirkens åpne tilstedeværelse i lokalsamfunnet. Noen har mistet noen de er glade i, flere er redde for sykdom på egne eller andres vegne og mange har kjent på ensomhet og mangel på menneskelig kontakt i år.

Befolkningsønske om åpne kirker
I 2019 ble det innregistrert omtrent 350 åpne kirker og arrangement i forbindelse med allehelgen, disse ble delt i en landsoversikt på kirken.no.

I etterkant av allehelgen ble det gjort en undersøkelse blant befolkningen, og 1,77 millioner mennesker ønsket mer åpne kirker.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.