AP vil øke formueskatten med 29%

skatt bedrifter

I sitt alternative budsjett for 2018 foreslår Arbeiderpartiet å øke formueskatten med 3,3 milliarder kroner. Denne økningen skjer ved at de foreslår en prosentsats fra 0,85 til 1,1.

Med Arbeiderpartiet sitt forslag ville formueskatten være tilbake til samme nivå som i 2013. Forslaget innebærer en økning i formueskatten på 29 prosent fra dagens nivå.

– At Arbeiderpartiet sender en skatteregning på 3,3 milliarder kroner til norske bedriftseiere er totalt useriøst. Spesielt siden økt sysselsetting og nye arbeidsplasser liksom skulle stå øverst på agendaen deres. Å kun reversere Regjeringen sine skatteforslag er ikke spesielt nytenkende heller. Vi hadde håpet AP ville sett mer på modellen om å fjerne formueskatten på arbeidende kapital eller foreslått å øke bunnfradraget. Dette hadde bidratt til de små og mellomstore bedriftene i Norge, sier administrerende direktør for Bedriftsforbundet, Olaf Thommessen.

Les også:  650 ungdommer vil prøve seg som fisker i sommer

Det store flertallet av de som betaler formueskatt er pensjonister og småbedrifter. Bedriftsforbundet mener de politiske partiene bør jobbe for at så mange som mulig av disse slipper formueskatt.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.