ANNONSE: Universal Robots satser på samarbeidende roboter

universal robots

Alle deler av samfunnet blir stadig mer moderne, ikke bare for forbrukerne med smarttelefoner og selvkjørende elbiler, men også for bedriftene som produserer produktene.

Nå er det ikke bare bilfabrikker som har robotarmer som sveiser, maler og monterer. Også andre deler av industrien bruker kostnadseffektive, fleksible, sikre og brukervennlige samarbeidende roboter.

På engelsk kalles dette «cobots» som er en forkortelse for «collaborative robots». Disse robotene og robotarmene kan kutte ned produksjonstid, produksjonskostnader og gi bedre kvalitet på produktene. Dermed kan produktene som havner i butikken ha bedre driftssikkerhet, lavere priser og så videre.

Det er mange aktører i denne ekspanderende nisjen, en av de ledende i Norge er Universal Robots. Robotene selskapet leverer kan brukes innen landbruk og matproduskjon, møbler og utstyr, elektronikk og teknologi, metallarbeid og maskinering og så videre.

Det er i det hele tatt ganske imponerende hvor mange bruksfelt slike industriroboter kan ha for norske bedrifter.

Universal Robots samarbeidende robotarmer kan justeres og programmeres til å tilføre merverdi til et hvilket som helst miljø ved å ta over repetitive oppgaver med høye presisjonskrav. Les mer om cobots på denne siden om hvordan du kan få inspirasjon til å omforme en samarbeidende robot til en lønnsom forretningspartner lang inn i fremtiden.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.