ANNONSE: Studie viser at du er mer produktiv med riktig kontorstol

jobbsøknad

Når du skal levere i jobben, er du som regel avhengig av utstyr som gjør deg mer produktiv. Faktisk er det slik at om man ikke har utstyret man trenger til å gjennomføre jobben, så kan det bety forskjellen på falitt og suksess.

Enten man er en byggearbeider, en kokk eller en aksjemegler, så er utstyret det aller viktigste hjelpemiddelet. Kanskje er du ekspert på bruk av et helt unikt redskap som bare noen få andre vet å bruke. Sannsynligvis har du lang kompetanse bak det du driver med.

En god kontorstol hjelper kroppens funksjoner
Men det nytter ikke å ha gode redskap om ikke kroppen er med. En god kontorstol er oftere undervurdert enn tatt hensyn til. Kanskje bruker man den kontorstolen man har fått utdelt, eller så tenker man at den gamle kontorstolen for holde for sitt bruk.

En studie publisert av Helsedirektoratet i 2015 viste at man sitter for mye i dag. Spesielt gjelder dette for unge personer, som har en sedat modus i store deler av døgnet. Men bruker man en kontorstol med ekstra polstring og beskyttelse, så kan selv lange arbeidsdager på kontoret bli en lek.

Med en god kontorstol vil man unngå en hel rekke plager, slik som vondt rygg, hodepine, rastløse føtter, åreknuter også videre. Kontorstolen er kanskje skriveren eller kontorarbeiderens beste redskap, en stol som tar vare på hele kroppen.

Kontorstolens ergonomi
For med ryggputer med innlegg, armlene med justerbar høyde og vinkel og ikke minst et sete med støtte i korsryggen og puter for god sirkulasjon, ja da er kroppen i takt med hjernen.

Det gir en god ergonomi som er viktig for at du skal kunne jobbe på kontoret eller hjemme.

Det er med hjernen man skal produsere artikler, rapporter eller avhandlinger, men det er med kroppen i behold at resultatet blir best. Og ikke minst, man blir mer produktiv. Dette fører til at du kan slappe av, trene mer eller reise til det store utlandet.

Kontorstoler er riktig tilpasset brukeren, men den kan også justeres etter behov. Det viktigste er likevel å leve et aktivt liv, og dersom man er en kontorrotte, så er det alltid viktig å huske på en strekk hver time og variasjon i sittestilling. På den måten blir man mye mer produktiv i det man holder på med.

Materialer ikke så viktig, men husk på komfort
De beste kontorstolene er ofte laget i forskjellige materialer, men så lenge den har nødvendig polstring og støtte så spiller ikke det så stor rolle. Likevel kan en svart kontorstol gi et annet inntrykk enn en kontorstol i duse farger.

Poenget er at om du liker sterke farger, så skal du gå for det. Det er nemlig dette som gjør at arbeidsdagen blir bedre, at du føler deg vel og produktiviteten går til værs.

Ikke slurv med kontorstolen, den kan bli ditt viktigste redskap.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.