ANNONSE: Hjemmedating kan redde forholdet

hjemmedate

Det er helt naturlig at den romantiske intensiteten i et forhold dabber av. Men du kan alltid gjøre noe med det. Det er mer enn en myte at den første tiden av et forhold er den mest intense romantisk sett.

Og forskerne mener dette er ren kjemi og biologi. Etter hvert kommer det flere og flere hverdager, og da kan det sette inn en tørkeperiode.

De fleste har hørt om syvårs-syklusen for forhold, og det er påfallende mange par som bryter opp i et forholds syvende år. Selv om de fleste selvsagt ikke engang kommer seg så langt.

Hva er hemmeligheten til et parforhold som varer litt lenger, eller kanskje til og med livet ut?

Begynn med hjemmedate
Her strides de lærde, men om en skal tro forfatteren av boken «Slik redder dere forholdet», Stig Ferdinand, handler det mye om å narre hjernen til å tro at forholdet er nytt. For eksempel ved å forplikte seg til å gjøre mange av de tingene en gjerne gjorde da en først fant hverandre.

Det kan være noe så enkelt som å gå ut og spise oftere, eller å finne på aktiviteter som en nesten ikke gjør. Som for eksempel å ta et herlig og romantisk karbad sammen i omgivelser preget av dempet belysning, god musikk og kanskje et glass vin.

Og hvorfor ikke kombinere flere av disse tingene å gå på en hjemmedate?

Mat fra takeaway
Det finnes mange gode takeaway nettsteder, som for eksempel www.just-eat.no. Og der kan en enkelt og greit bestille spennende mat fra hele verden. Så slipper en å lage maten selv og, ikke minst, å ta oppvasken. Tiden bruker du heller på andre aktiviteter, som for eksempel et avslappende karbad.

Forskning viser at varme bad kan løse opp mer enn musklene, for stressreaksjonene som gjerne er meget aktive i hverdagen stopper opp. Og da kan det plutselig skje mye rart.

Hvem vet om turen ikke går inn på soverommet etter dette?

Nye trender på soverommet
Og der er kanskje tiden moden for nye aktiviteter? De fleste par som har vært sammen en stund bruker ikke særlig mye tid på romantiske aktiviteter. Heller ikke på soverommet. Noe som kan være en avgjørende faktor for hvorfor forholdet opplever en nedadgående trendkurve.

Men det er mange ting som kan hjelpe med å piffe opp et slikt døende forhold, og kanskje til og med vekke det til live igjen.

På nettet finner du mange gode butikker for sexleketøy. Du har kanskje ikke så mye erfaring med dette, men en gang må være den første. Prøv alt du kommer over, også det du kanskje tror du ikke vil like. Finn blindfolds og masker her, og sett av litt tid til lek og moro sammen med partneren din.

Etter et par hjemmedater på denne måten får dere nok gode ideer til hvordan dere kan bringe forholdet videre. Og glem heller ikke å stadig variere disse datene slik at de gode følelsene varer lenger.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.