Andøya kan gjøre Norge størst i verden på satellitter

radar

Planene det i disse dager jobbes intenst med på Andøya kan trygt defineres som en voksen nordområdesatsing. Andøya Space Center kan om et par år være ledende på oppskyting av kommersielle satellitter. Det kan gi 200-300 nye arbeidsplasser på Andøya og nasjonale ringvirkninger.

Men hvis Andøya i Nordland virkelig skal få en markedsposisjon som ledende innen kommersielle satellitter, begynner det å haste.

Les også:  LESERINNLEGG: Stavrum sin kortsiktige miljøfiendtlige såkalte økonomiske samfunnsutvikling for Nord-Norge

– Det må gjøres raskt, for det er flere aktører om beinet. Det er et kappløp, sier Odd Roger Enoksen som er konsernsjef og daglig leder ved Andøya Space Center (ASC) til High North News.

Andøya Space Center har begynt å arbeide med planene om å etablere et nytt rakettskytefelt. Ifølge initiativtagerne hos Andøya Space Center og Andøy kommune har planene blitt godt mottatt av lokalbefolkningen.

Les også:  Jitse fra Andøy er delegasjonsleder til SVs landsmøte

– Andøya er, sammen med Azorene, sannsynligvis den best egnede plassen i Europa for å skyte opp raketter, slår Enoksen fast.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.