Ambulanseflysaken: Seks av seks fly tilgjengelig i Nord-Norge

babcock

Bodøposten.no trykket i går nyheten om at Bodø og Tromsø var uten luftambulanse. Men nå skal alle baser i landet være bemannet med ambulansefly, og alle tildelte oppdrag mandag ble gjennomført, ifølge Babcock Scandinavian AirAmbulance.

Den siste tiden har Babcock satt inn to ekstra fly, og har et tredje i beredskap for å sikre liv og helse, og frakte pasienter trygt i nord og langs kysten. Det betyr at Babcock nå har seks av seks fly tilgjengelig i Nord-Norge, og at alle baser er bemannet. Fem av seks fly kan fly på kortbane.  

Les også:  Flyrutene i Nordland må bedres

– Vi beklager at det er skapt usikkerhet rundt tilgjengeligheten til ambulanseflyene i Nord-Norge. Hele selskapet, fra teknisk mannskap, piloter og ledelse jobber sammen for å løse utfordringene. Sikkerhet for ansatte, helsepersonell og pasienter går foran alt og Babcock har derfor satt inn alle ressurser for å finne feilen på de flyene som nå står på bakken, forklarer selskapet i en pressemelding.

Les også:  Andøya: Støtter nytt rom-senter

Det er den offentlige Flykoordineringssentralen/AMK som avgjør hvilke oppdrag som tildeles Babcock. Det er deres oppgave å ta vurderingen om det skal sendes et fly eller ikke. Mellom klokken 06.00 og 18.00 mandag 9. desember, har det vært åtte fly tilgjengelig fra Babcock.

Disse ble tildelt 12 oppdrag og Babcock har utført alle oppdragene. Det flyet som gjennomførte flest oppdrag gjennomførte tre flyvninger med pasient. Ett av flyene var tilgjengelig hele dagen uten å bli tildelt oppdrag.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.