Ambita introduserer digital tinglysing for advokatbransjen

jobbsøknad

Arntzen de Besche er første advokatfirma som tar i bruk digital tinglysing i Norge. Dette betyr at selskapet introduserer vesentlig raskere tinglysing for sine kunder. Løsningen er levert av Ambita.

Arntzen de Besche har samarbeidet med Ambita som leverer løsningen til markedet. Ambita er ledende på tinglysing i Norge, og har jobbet med digitaliseringsløsninger mot banker og eiendomsmeglere i flere år. 

Arntzen de Besche er nå i gang med digital tinglysing, og ser allerede store verdier med å digitalisere bort tidstyver og papirarbeid. «Vi er glade og stolte for å være først ute i Norge med å implementere dette. Vårt mål har alltid vært å levere kvalitet til våre klienter, og digitaliseringsinitiativer som dette vil gi effektiviseringsgevinster for eiendomsaktørene», uttaler Eilif S. Koch, partner i Arntzen de Besche.

Les også:  Rekordhøy interesse for turer i norsk natur

Digital tinglysing har en rekke fordeler, og gjennomføres ved at dokumentene signeres med BankID. Dette innebærer at man slipper å sende dokumenter rundt til flere parter og deretter fysisk til Statens Kartverk. Alt skjer elektronisk, og skjøtet eller pantedokumentet blir umiddelbart registrert i grunnboken. 

Ambita er ledende på tinglysing i Norge, og har jobbet med digitaliseringsløsninger mot banker og eiendomsmeglere i flere år. Nå står advokatbransjen for tur, og digitaliseringen bidrar til at bransjen vil oppleve både tryggere og mer effektive eiendomstransaksjoner. 

Les også:  Skyter opp nett-sattelitter med SpaceX

– Vi er opptatt av å ta i bruk teknologi som gir målbar verdi og effekt. I dette tilfellet kan vi redusere behandlingstiden på eiendomstransaksjoner radikalt. Gjennom å digitalisere tinglysingen slipper vi papirarbeid og innsending av fysiske dokumenter til offentlig etat. Godkjenning og signering av transaksjonen skjer enkelt via BankID, utdyper Thomas Øslebø, partner i Arntzen de Besche.

Med en digital løsning kan selskapene være sikre på at alle dokumenter er korrekt utfylt og tilfredsstiller kravene til tinglysing. Man slipper å sende rekommanderte sendinger, og man slipper å få dokumenter i retur fra Kartverket grunnet feilutfyllinger eller mangler. Alt dette sikres automatisk i den digitale løsningen. 

Les også:  Skyter opp nett-sattelitter med SpaceX

Christer Røgden, ansvarlig kundekontakt for tinglysing, poengterer at det er stor etterspørsel etter denne typen løsning i markedet nå.

– Ambita har jobbet med digital tinglysing i mange år, og kunder velger ulike tilnærminger til å komme i gang med løsningen. I dag velger ofte mellomstore selskaper å bruke tjenesten etinglysing.no, mens banker og større aktører ofte får løsningen integrert direkte i sine systemer, forklarer han.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.