Amathea nominert til Jenteprisen 2019

amathea

Stiftelsen Amathea er nominert til Jenteprisen 2019 som deles ut av Plan International Norge på FNs internasjonale jentedag 11. oktober.
Stiftelsen Amathea er en gratis tjeneste som tilbyr informasjon og veiledning knyttet til graviditet og abort. Deres visjon er å styrke jenter og kvinner til å ta egne valg.

De mener at valget skal være gjennomtenkt og godt for den som skal leve videre med det. Deres tilbud strekker seg fra fødselsforberedende kurs, til samtaler før og etter abort, og samtaler for de med en annen religiøs eller kulturell bakgrunn som må holde graviditet eller abort hemmelig.

Nominert til Jenteprisen 2019
Jenteprisen deles ut til en person, organisasjon eller bedrift i Norge som har gjort en ekstra innsats for å stoppe vold, overgrep og diskriminering av jenter – enten i Norge eller ute i verden.

Les også:  Tryg: – For mange drukningsulykker

– Jenteprisen har blitt en viktig pris for å løfte frem dem som utgjør en forskjell for jenters rettigheter og jenters situasjon. På FNs jentedag skal vi hedre en verdig prisvinner og samtidig gi honnør til alle som gjør en ekstra innsats for at jenter skal være trygge og frie, sier Kari Helene Partapuoli, generalsekretær i Plan International Norge.

– Det var utrolig gøy å høre at vi er nominert og veldig rørende å oppleve at det arbeidet vi legger ned hver dag blir satt pris på! Jeg som er ny direktør i Stiftelsen ble utrolig stolt over det fantastiske arbeidet som gjøres i Amathea. Vi har i mange år jobbet hardt for jenters og kvinners opplevelse av at de eier sine valg og er i stand til å vite hva som er rett for deg, sier representanter fra Amathea til Plan International Norge.

Les også:  Helsepersonellkommisjonen: – Det haster med å legge om kursen

Hva er deres hjertesak?
– Amathea sin hjertesak er at hver enkelt kvinne og hvert enkelt par skal kunne ta de beste valgene for seg, sier representanter fra Amathea.

Hvorfor er likestillingsdebatten fortsatt aktuell i Norge?

– Kampen om jenters rettigheter er fremdeles viktig både nasjonalt og internasjonalt. Vi er et foregangsland for kvinners råderett over egen kropp og seksuell helse, her kan Norge og Amathea bidra på en god og viktig måte både når det gjelder kunnskapsoverføring, engasjement og påvirkningsarbeid. Det er fremdeles mange jenter som mangler utdanning, utsettes for tvangsekteskap og kjønnslemlestelse og har dårligere rettigheter både i arbeidslivet og privatlivet. Men vi skal ikke glemme at vi fremdeles har en jobb å gjøre i eget land, spesielt når det kommer til minoriteter. Det er en vei å gå når det gjelder likeverdige tjenester, sikre tilgang på god kunnskap om egen kropp og rettigheter og et samfunn fritt for fordommer. Det er utrolig viktig å holde fokus på at jenters rettigheter ikke gir seg selv men er et kontinuerlig arbeid, sier representanter fra Amathea.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.