Amanda Tenfjord slipper debutalbumet «In Hindsight»

indianer

Etter flere år med en rekke solide låter og massivt med radiospilling, deltakelse på alle de store showcasefestivalene i Europa, og tilogmed å ha taklet en pandemi med en åttendeplass i den internasjonale Eurovision-finalen parallelt med å fullføre legeutdanningen, er Amanda Tenfjord ENDELIG klar med debutalbumet. «In Hindsight» er ute den 21. oktober.

Ventetiden har vært lang, selv om den så sent i år har blitt fylt med sterke singler som «Plans», «All In» og «AMAN» etter Eurovision-perlen «Die Together». Men, det har en forklaring, forteller Amanda selv:

– Det har kanskje tatt en stund før debutalbumet kom, men jeg ville at jeg skulle ha et indre behov for å lage et album, ikke bare at det var noen folk som folk rundt meg eller et plateselskap ønsket. Nå føltes det veldig riktig. «In Hindsight» er historien om et forhold fra start til slutt, fra toppen til bunnen. Jeg ville skrive albumet fordi jeg ønsket å forstå hvordan ting kan endre seg fra noe så fint til noe så brutalt. Jeg forstår egentlig fortsatt lite av det, men jeg har ihvertall satt ord på følelser og tanker som kanskje mange kan kjenne seg igjen i.

Les også:  Åge Aleksandersen klar for avskjedsturné

«In Hindsight» er frisk pust og et strålende popalbum med fengede og sterke melodier, men det er også særdeles velspilt og godt produsert. At Amanda har fått med seg et aldri så lite stjernelag av folk er heller ikke helt tilfeldig:

– Jeg var bestemt på at om jeg skulle skrive et album skulle jeg gjøre det sammen med noen få av mine favoritt-mennesker/musikere. Jeg og Bjørn (Bjørn Helge Gammelsæter) har skrevet alle låtene sammen, og på noen av låtene har låtskrivere og artister som dePresno, Hilde Skaar, Thea Wang og Mathias Wang vært med. De er alle folk jeg beundrer høyt. Jeg ville arbeide med noen få folk fordi jeg ville at alle skulle skjønne historien og følelsene som lå bak hvert eneste ord. Vi har også brukt mange liveinnspilte instrumenter, spilt av de som spiller i bandet mitt til vanlig, noe som føles ekstra bra. De er jo dritgode. Trondheimssolistene har også spilt på noen låter, noe jeg er veldig stolt av.

Les også:  Ny podkast på NRK: «Meininga med livet» med Live og Ronny

Resultatet av alt dette er et knallsterkt debutalbum fra en av våre fineste popsnekkere de siste årene. Fullengderen består av både radiobangere og vakre og emosjonelle kjærlighetslåter, i tillegg til de nevnte ærlige tekstene. Óg, et ikke minst: det er et debutalbum Amanda selv står inne for på alle måter.

– Jeg elsker alle låtene. Jeg har aldri følt så mye eierskap og stolthet for noe jeg har laget før. Bjørn (Bjørn Helge Gammelsæter) har vært fantastisk produsent og låtskriver å jobbe med. Han har respektert grensene mine og heia på meg når jeg sier «okey jeg har en idé som jeg virkelig vil få til», pushet meg til å tenke nytt når jeg selv ikke våger, og i tillegg utfordret meg til å gjøre ting om igjen og om igjen helt til det blir så bra som det kan. Jeg er veldig fornøyd og stolt av resultatet.

Les også:  Ruby Red & the Moonshine Brothers slipper albumet "Getting Louder"

Som alt annet ved «In Hindsight» er også navnet på albumet er nøye gjennomtenkt og beskrivende. Men, «In Hindsight» er ikke bare albumtittelen, det er også navnet på fullengderens siste spor.

– «Etterpåkloksapens ånd» er kanskje ennå mer beskrivende», forteller Amanda. «Jeg ser tilbake på en periode av livet mitt og prøver å beskrive hvorfor det er så innmari vanskelig å se ting klart når man står midt oppi noe. Etterpåklokskap har alltid fascinert meg. Utsagn som: hvorfor gjorde jeg det der? Og hva i alle dager tenkte jeg med??? Også er konklusjonen kanskje at når man er veldig glad i noen så blir man bare skikkelig blind, avslutter Amanda.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.