Alta-veteran leder demonstrasjon mot vindkraft foran Stortinget

Foto: David Taylor

Søndag 08. september mellom klokken 10.00 og 16.00 skal det arrangeres en demonstrasjonen mot vindkraft foran Stortinget. Demonstrasjonen åpnes av Eirik Myrhaug, same, ingeniør, naturverner og sjaman.

Myrhaug ble kjent over hele landet under Alta-aksjonen. Han var avdelingsingeniør i Norges Vassdrags- og Energiverk da Alta-saken, som er en av Norges mest kjente og største naturvernsaker, startet.

Stortinget vedtok i 1978 å bygge ut Alta Kautokeino-vassdraget med en 110 meter høy demning. Eirik Myrhaug ble kjent som ingeniøren som skiftet side, han gikk over til demonstrantenes – og naturens – side, og ledet etter hvert samenes sultestreik foran Stortinget. Eirik Myrhaug har i mange år arbeidet med og vært en foregangsmann innen økologisk økonomi.

Les også:  Nesna viktig for lærerutdanningen i Nord-Norge

Han holder i dag foredrag om dette, og har gitt ut bøker om Økologisk økonomi. Myrhaug står i dag på barrikadene mot vindkraft, som er ødeleggende både for naturen og samisk reindrift.

Eirik Myrhaug er også kjent og respektert over hele Norge som samisk healer og sjaman, og sitter også i rådet i Arktisk Sjamansirkel.

Foto: David Taylor

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.