Alpinstjerner til Hemsedal

skistar hemsedal

I mars og april kan du oppleve både kommende og etablerte alpinstjerner i Hemsedal. I slutten av mars arrangerer alpinbygda norgesmesterskap i samtlige disipliner, med blant andre verdensmester Kjetil Jansrud på start.

På start står også medaljevinner fra Åre-VM, Ragnhild Mowinckel. I likhet med resten av «The Attacking Vikings». I april er det de kommende stjernenes tur i SkiStar Winter Games – som med over 1.000 deltakere er et av Skandinavias største alpinarrangementer.

Alpin-VM i Åre ble en stor suksess for de norske løperne. Med to gull og til sammen fire medaljer ble Norge, sammen med Sveits, beste nasjon på medaljestatistikken. Ikke dårlig av liten nasjon i en såpass stor idrett. Men hvem er best i Norge, hvem fortjener kongepokalen? Det skal avgjøres i Hemsedal i perioden 23. til 29. mars. Norgesmesterskapet starter med storslalåm og avsluttes med utfor.

Les også:  Telenor: Fotball-EM får mobilnettet til å koke

Salgs- og markedssjef, Stein Helge Helland, i SkiStar Hemsedal fulgte godt med på VM i Åre og gleder seg til å se alpinstjernene på hjemmebane;

– Det er mange spennende dueller, kanskje Aleksander Aamodt Kilde klarer å klå Kjetil Jansrud i utfor? Og er det noen som kan utfordre Ragnhild Mowinckel? Vi får se, morsomt blir det i hvert fall. Vi har veldig fine traseer, og skal sørge for at løperne for gode forhold, sier Helland. I tillegg til utfor og storslalåm skal det konkurreres i slalåm, super-G, kombi og parallellslalåm.

– Om Aksel Lund Svindal tar turen vet vi ikke, han kjørte jo sitt siste renn i Åre. Men det hadde vært gøy om også han tok seg en tur. Om ikke annet for å heie, sier Hellandsmilende.

Les også:  Telenor: Fotball-EM får mobilnettet til å koke

Når NM er unnagjort er det de kommende alpinstjernenes tur til å besøke Hemsedal. SkiStar Winter Games i perioden 25.-28. april samler alle de beste ungdomsløperne i Norge. SkiStar Winter Games arrangeres i Hemsedal niende året på rad og det skal konkurreres i slalåm, storslalåm og super-G.

– Vi forventer i overkant av 1.000 deltakere i alderen ni til 16 år. Her kan du se morgendagens stjerner, og det morsomme er at dagens stjerner som regel kommer og heier. I fjor kom blant andre Aksel Lund Svindal. Hvem som kommer i år er ikke klart ennå, men vi håper selvfølgelig at våre største stjerner tar seg en tur for å inspirere de yngre, sier Helland.

Hemsedal er av mange beskrevet som Norges alpebygd. Spisse fjell på alle kanter og et av Skandinavias beste alpinanlegg. NM og SkiStar Winter Games kunne ikke fått en finere arena. Om du har lyst til å kombinere bra skikjøring og samtidig oppleve sportens beste på nært hold, da har du muligheten i mars og april.

Les også:  Telenor: Fotball-EM får mobilnettet til å koke

– Overnattingsmulighetene er mange. Fra familievennlige SkiStar Lodge Suites rett ved barneområdet til koselige hytter og leiligheter med ski inn og ski ut. Det er ikke for sent å bestille. Sjekk ut skistar.com, der finner du overnatting i alle prisklasser, sier Helland.

NM-program:

  • 23. mars: storslalåm
  • 24. mars: slalåm
  • 25. mars: super-G og parallellslalåm
  • 26. mars: kombi
  • 27. og 28. mars: utfortrening
  • 29. mars: utfor
Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.