Alpin-VM på NRK samlet norske seere

nrk vm alpint

Flere norske medaljer og avskjedsrennet til Aksel Lund Svindal bidro til at VM i alpint i Åre ble et av de beste verdensmesterskapene for Norge både sportslig og seertallsmessig.

Aksel Lund Svindals avskjedsrenn, der han tapte med knappe to hundredeler mot gullvinner Kjetil Jansrud, ga seertopp for NRK. Da Lund Svindal skled over målstreken lørdag 9. februar, satt 714 000 seere klistret foran skjermen.

Det ga en markedsandel på 79, 5 prosent denne lørdagen, noe som viser at det er NRK som gjelder for det norske publikumet når seerne vil få med seg øyeblikkene når Norges medaljekandidater gjør det bra.

Les også:  Varsler-skandale i Bodø: Ap-politiker skal ha blitt kalt "psykisk ustabil"

Et eventyr for norsk alpinsport
I snitt hadde alpin-VM i Åre en markedsandel på 60 prosent, og selv blant folk som har rapportert at de er lite interessert i sport lå andelen på over 50 prosent for utfor-rennet.

– VM i alpint ble et sportslig eventyr sett med norske øyne. Aksel Lund Svindal avsluttet en fantastisk karriere på spektakulært vis samtidig som Kjetil Jansrud tok sitt første VM-gull. Og både Ragnhild Mowinckel og selvsagt Henrik Kristoffersen har gitt oss store opplevelser, og jeg synes vi har formidlet disse med innlevelse, innsikt og humør, sier redaksjonssjef i NRK Sport, Janne Fredriksen,

Les også:  - På tide med et sporskifte i transportdebatten

Fredriksen håper at NRK Sportens dekning av VM i alpint bidrar til at publikum også har fått øynene opp for et par nye alpinister det er verdt å følge med på fremover.

Gode seertall gjennom hele VM
De gode tallene holder seg også gjennom den siste delen av alpin-VM. Alle øvelsene hadde flere seere enn alpin-VM i 2017, med unntak av slalåmkonkurransen for kvinner. I år var det 348 000 seere som fikk med seg denne øvelsen, mot 4 000 flere i 2017.

Les også:  Ola Solbakken signerer for Roma

Totalt var seertallene i snitt bedre i 2015 enn i år, men det skyldes trolig at verdensmesterskapet for fire år siden ble arrangert i Vail i USA, med sendinger på kveldstid norsk tid.


Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.