Alexander Kristoff ble nr. 7 under VM Landevei 2019

norges cykleforbund

Det var søndag duket for VM fellesstart for M Elite. Løypen var i utgangspunktet på 285 km, fra Leeds, via Yorkshire Nasjonalpark og med 7 avsluttende runder i Harrogate.

Men på grunn av kraftig nedbør og mye vann dannelser i veien ble runden i Yorkshire kortet ned med ca 5 mil, og det ble lagt til 2 runder inne i Harrogate. Dermed ble det en totaldistanse på 261 km.

Norge hadde følgende på start: Sven Erik Bystrøm, Stavanger SK / UAE Team Emirates, Alexander Kristoff, Stavanger SK / UAE Team Emirates, Vegard Stake Laengen, Asker CK / Uae Team Emirates, Edvald Boasson Hagen, Lillehammer CK / Team Dimension Data, Carl Fredrik Hagen, Sagene IF Sykkel / Lotto Soudal og Amund Grøndahl Jansen, Nes SK / Jumbo-Visma.

Det gikk tidlig en større gruppe av gårde, mens de norske rytterne satt i hovedfeltet. Det var flere tekniske partier med mye vann som måtte forseres før man kom inn til de avsluttende rundene inne i Harrogate. Da de kom inn til de avsluttende rundene stod Stake Laengen av rittet etter å ha gjort jobben som hjelperytter.

På neste runde stod Hagen av, og dermed var det bare Bystrøm, Kristoff, Boasson Hagen og Jansen igjen i hovedfeltet. På de neste rundene ble farten skrudd opp, og en farlig gruppe med følere favoritter gikk i brudd.

Boasson Hagen stod etter hvert av rittet og med tre runder igjen i Harrogate slapp Bystrøm hovedfeltet. Bruddet i front klarte å holde på luken og gullet gikk til Pedersen fra Danmark, Trentin fra Italia tok sølvet og Kung fra Sveits tok bronsen.

I hovefeltet bak tok Kristoff seieren og ble dermed nr 7 totalt i rittet. Jansen kom inn i gruppen til Kristoff og ble nr 17.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.