Akevitt Blank fra Norge kåret til verdens beste akevitt

destilleri

Det er travle dager på Oslo Håndverksdestilleri. Årets Juleakevitt skal tappes fra rødvinsfatene over på flasker når telefonen fra London kommer. Både Akevitten og Juleakevitten deres har fått gull, men deres Akevitt Blank kåres som verdens beste – som den første akevitten i historien er den tildelt en Master utmerkelse.

Det er dette representanten for The Spirits Masters, som er verdens største konkurranse for brennevin, forteller Oslo Håndverksdestilleri. Jubelen gjaller gjennom det lille destilleriet.

– Denne utmerkelsen er ikke bare stort for oss som et lite destilleri, men representerer også et gjennombrudd for akevitt som kategori. Dette viser at verden både har fått øynene opp for vårt nasjonalbrennevin som kategori og at den kan være et kvalitets destillat, uttaler Oslo Håndverksdestilleris Salg og markedssjef Frederik Dahl.

Les også:  SMB Norge: - Strømpakken en «tikkende byråkratibombe»

The Spirits Masters, som tidligere i år kåret destilleriets Vidda til verdens beste gin, er en serie med blindsmakinger som avholdes gjennom årets med uavhengige brennevinseksperter i juryen. Konkurransen avholdes av det The Spirit Business, magasinet som sees som den internasjonale bransje bibelen. Det er kun når samtlige dommere har gitt topp score at utmerkelsen Master utdeles noe som inntil nå aldri har skjedd med en akevitt.

Les også:  Juleradioen i gang – Tre måneder før julaften

I en uttalelse sier The Spirit Masters følgende om seieren:

– I de senere år har vi sett en økende interesse for akevitt som kategori. Det karvesmakssatte brennevinet øker stadig i popularitet og mye av dette skyldes dens likheter med gin. Dette er lett å skjønne når den første Master medaljevinneren ble oppdaget: Akevitt Blank. Dommerne beskriver lukten som aromatisk og intens med karve, anis og myntetoner. Reisen fortsetter i munnen med intense smaker i mange lag.

Les også:  LESERINNLEGG: Dra hodet ut av Oslo-bobla, Vedum!

Akevitt Blank er ypperlig følge til rake- og lutefisk, men nå er det Juleakevitt 2020 som er i fokus. Den har først ligget 18 mnd på whiskey fat før den legges over på rødvinsfat fra Bordeaux hvor den får ligge i 8 mnd. Til slutt får den trekke litt med plommer og kirsebær i tråd med gamle norske tradisjoner for å legge hagebær og frukter på brennevin til jul. Resultatet er en kompleks og fruktig akevitt som passer godt sammen med julemat.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.