83 000 brøytestikker satt ut i Nordland

mesta

21 000 kilometer vei fra Porsanger i nord-øst til Åseral i sør har fått satt opp brøytestikker slik at det er mulig å brøyte veien når snøen kommer.

En brøytestikke for hver 40. meter betyr at Mesta har satt ned over en million brøytestikker på norske veier. 83 000 brøytestiker er nå satt ut i Nordland.

Mesta har ansvaret for tre områder i Nordland som nå er klare for vinteren: Helgelandskysten, Salten og Mo, som dekker kommunene, Rana, Hamnes, Nesna, Træna, Lurøy, Rødøy. Totalt er det om lag 166 mil som har fått brøytestikker satt opp for vinteren i Nordland.

Les også:  Glad for endelig beslutning på Helgeland

Sikkerhet og framkommelighet
– Brøytestikkene gir sikkerhet for våre folk som er ute på veiene, slik at de får jobbet effektiv med å fjerne snøen. Det gjør at vi kan lage framkommelige veier og brøyte sikkert også når snøen kommer i store mengder, sier Kristin Folge.

Mesta arbeider på oppdrag fra fylkeskommunene og Statens vegvesen i driftskontrakter som går over flere år. Kontraktene handler ofte om helårsdrift av veiene.

Les også:  Arctic Race of Norway: Må ha over 100 løypevakter i Bodø

Systematisk arbeid
Brøytestikkene settes ned etter nøye beregnet oppskrift. På rette strekninger skal det være 50 meter mellom hver stikke. Er det svingete vei, er det 30 meter mellom hver. I tillegg skal det være doble stikk før og etter rekkverk, og på spesielt værutsatte strekninger må stikkene settes på en bestemt måte.

– Stikkene gir viktig informasjon til brøytemannskapene, påpeker Folge.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.