8 mistet livet i trafikken i april

sykkel

8 personer mistet livet i trafikken i april i år. Det er tre flere enn på samme tid i fjor. Til sammen har 24 personer omkommet i trafikken så langt i år, dette er en marginal økning sammenlignet med samme periode i fjor.

Syv personer har i snitt mistet livet i april måned de siste fem årene, og i år ble dessverre antall omkomne litt høyere.

– På tross av betydelig nedgang i antall omkomne i trafikken over tid så er det åtte tomme stoler rundt middagsbordet etter april i år og det er forferdelig trist å tenke på.Trafikksikkerhetsarbeidet må fortsette med full styrke og fokus sier Jan Johansen, direktør i Trygg Trafikk.

Les også:  11 000 anmeldt for ruskjøring: - Nordmenns store skrekk

Høy ulykkesrisiko
Nå ber Trygg Trafikk deg være ekstra påpasselig på de sårbare trafikantene i bybildet. Sykkelsesongen er i gang for fullt, og vi vet at syklister har 13 ganger så høy ulykkesrisiko som bilister. En fersk undersøkelse fra Kantar Media viser at hver tredje nordmann har vært redd i trafikken det siste halvåret og at nesten halvparten av oss har opplevd farlige situasjoner i samme periode.

Les også:  LESERINNLEGG: Nei til flere amerikanske baser i Norge!

– Som syklist er du betydelig mer utsatt enn når du sitter i en bil, beskyttet av et stort og tungt karosseri. Det er farlig at mange blir irriterte i trafikken. Når vi også vet at mer enn hver tredje nordmann har vært redd i trafikken det siste halvåret er det grunn til bekymring. Husk at personen foran deg, eller ved siden av deg, også vil komme seg raskest mulig hjem og i god behold, sier Johansen.

Flere syklister i byen
Under Trygg Trafikks årlige trafikksikkerhetskonferanse i forrige uke poengterte Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen at sykkelandelen i byområdene skal opp til 20 prosent. Det vil i så fall innebære mer enn en dobling av antall syklister i bybildet sammenliknet med i dag.

Les også:  Advarer: Mildværet gir risiko for vannskader

– Vi vet det kommer langt flere sårbare trafikanter på veiene og vi må sørge for at det blir trygt for alle å bevege seg i trafikken. Det gjør vi med bedre infrastruktur, men ikke minst bedre trafikkultur og holdninger til hverandre, avslutter Johansen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.