7,9 millioner kroner til naturen!

wwf

På et drøyt år har nordmenns loddkjøp i Postkodelotteriet bidratt med 7 791 611 kroner til WWF Verdens naturfond.

– Takket være det store engasjementet fra nordmenn kan vi gjøre en enda større innsats for dyr og miljø, blant annet ved å hindre ny plast å havne i havet og begrense klimaendringer, sier Karoline Andaur, fungerende generalsekretær i WWF Verdens naturfond.  

Sjekken som ble overrakt WWF av vinnerambassadørene Tom Stiansen og Jorun Stiansen,var den tredje fra Postkodelotteriet siden oppstarten i Norge senhøsten 2018 og den største utbetalingenhittil. Det første og andre bidraget fra Postkodelotteriet var på henholdsvis 1 980 219 og 1 147 277 kroner. Til sammen har WWF sammen med SOS-barnebyer dermed mottatt totalt 21 838 214 kroner siden oppstarten.  

Les også:  Streiken i Mattilsynet: – En potensiell tragedie

Hjerte for norsk natur
Etter å ha vært programleder for realityprogrammet71 grader nord siden 2006 ble Tom Stiansen i 2019 ambassadør for Postkodelotteriet.  

Den tidligere alpinisten, som hentet hjem slalåmgullet både i Breckenridge i 1996 og i Italia i 1997, forteller at han er bekymret for at vintrene nå blir kortere. En av hjertesakene hans er å begrense den globale oppvarmingen til 1,5 grader. 

– Det er både frustrerende og fryktelig trist å se hvor mye isbreene har krympet siden jeg begynte å stå på ski, sier Tom Stiansen.  

Gode formål viktig for loddkjøperene
Sammen med ambassadør Jorun Stiansen mener han utdelingen fra Postkodelotteriet et bevis på at nordmenn ønsker å gjøre en forskjell.  

Les også:  LESERINNLEGG: Fortjener kriminelle innvandrere bedre tannpleie enn minstepensjonister?

– Vi fortsetter å reise rundt og overraske vinnere med gullkonvolutter. Nesten hver gang møter vi vinnere som forteller at de egentlig ikke trodde de skulle vinne, men at de kjøpte lodd for å støtte de gode formålene, forklarer Tom Stiansen. – Men når vi forteller at de har vunnet, så står jubelen i taket likevel. 

Jorun Stiansen legger til: 

– Jeg tenker ofte at dette er den beste jobben i verden. Mennesker blir glade, samtidig som vi gjør verden litt bedre, sammen. 

Over 100 milliarder til veldedighet
Veldedighetslotteriet Postkodelotteriet startet i Norge høsten 2018 og har lisens fra Lotteritilsynet. Det er SOS-barnebyer og WWF Verdens naturfond som eier lisensen. I tillegg til i Norge, finnes lotteriet i Nederland, Storbritannia, Tyskland og Sverige. Postkodelotteriet startet i Nederland i 1989 og er i dag verdens nest største private giver til ideelle organisasjoner. Totalt har Postkodelotteriene gitt over 100 milliarder kroner til ideelle organisasjoner, som gjør en forskjell i Norge og i resten av verden.  

Les også:  Ny rapport: Barnevernet slaktes av Helsetilsynet

Felles for lotteriene i de fem landene er visjonen om at verden blir et bedre sted med sterkere ideelle organisasjoner, samtidig som det er gøy å vinne sammen med naboene sine. 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.