50 000 må fornye førerkortet før nyttår

Statens vegvesen

Alle med førerkort som er større enn bankkortet har fått SMS om å fornye førerkortet før nyttår. De store, plastlaminerte førerkortene utstedt før 1998 er ikke gyldig fra 1. januar 2023.

– 50 000 har fortsatt ikke fornyet førerkortet. Nå haster det for de som vil beholde førerretten etter nyttår. Vi håper flest mulig kommer og fornyer førerkortet i november, og flere trafikkstasjoner har åpent på både kveld og helg. Venter alle til desember kan du risikere å ikke få fornyet førerkortet før fristen, sier avdelingsdirektør Lill Tove Amundsen.

Les også:  Slik pakker du feriebilen

Bestill time på trafikkstasjonen
For å fornye førerkortet må du ta nytt bilde på en trafikkstasjon. Du bestiller time på vegvesen.no/timebestilling, da slipper du å vente på trafikkstasjonen. Husk å ta med gyldig legitimasjon når du skal fornye førerkortet.

Hvis du ikke fornyer førerkortet, mister du førerretten fra og med 1. januar 2023. Du får førerretten tilbake når du eventuelt fornyer førerkortet på et senere tidspunkt.

Les også:  Skyter opp nett-sattelitter med SpaceX

Statens vegvesen godtar følgende som legitimasjon:

Norsk bankkort med bilde og fødselsnummer
Norsk pass (ikke nødpass)
Norsk nasjonalt ID-kort (med og uten reiserett)
Norsk førerkort utstedt etter 1. januar 1998
Norsk digitalt førerkort
Forsvarets ID-kort
Norsk sjøfartsbok

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.