5 tips til sommerferie på budsjett

fly reise ferie

Tropiske tilstander i mai og fotball VM i juni. Livet er ikke lett for reisebransjen disse dagene. Eller hvordan står det egentlig til? Vil vi likevel sikre oss sol og badetemperaturer i den helligste ferien av alle? Restplass.no har tatt temperaturen på reiselysten og svaret ser ut til å være både ja og nei.

– Mai og begynnelsen på juni var utfordrende. Tradisjonelt er perioden etter påske og frem til skoleferien starter lavsesong for feriereiser og for prisjegere er det lett å få tak i god tilbud. Når temperaturene i tillegg var langt varmere her hjemme enn i middelhavsområdet skulle det litt ekstra til for å vekke reiselysten, bekrefter Tarjei Aasheim i restplass.no.

Perioden vi nå har foran oss er annerledes. Skolene tar snart ferie og mange arbeidsplasser trapper ned på aktiviteten. Det betyr at vi går inn i noen uker med langt større etterspørsel etter reiser. Det merkes på prisnivået.

Les også:  LESERINNLEGG: Bilistene flås og bompengene sløses!

Her er 5 tips til en budsjettvennlig ferie i høysesong:

1: Syden
Er det viktigere at ferien består av sol, varme og gode badetemperaturer enn om den går til Hellas, Spania eller Kroatia? I så fall kan det være lurt å søke etter reiser til «syden». Resultatet vil bli en blanding av de billigste reisemålene akkurat nå. Du har fortsatt mulighet til å sortere både på dato, reiselengde og hotellstandard.

2: Fleksibel på tid
Det kan være lurt å sjekke mulighetene for å gjøre reisen en dag korte eller til og med en dag eller to lengre. Det er ofte stor prisforskjell mellom ukedagene når det gjelder flybilletter så å legge på en ekstra feriedag kan faktisk gjøre reisen billigere. Et annet bra tips er å unngå avgangene i helgene.

Les også:  Vinterferien kan starte med underkjølt regn: - Slik kommer du deg trygt frem

3: En annen side av Mallorca
Med fantastiske strender, små badeviker, idylliske landsbyer og ikke minst spennende Palma by er Mallorca en uslåelig feriefavoritt. Det er også et av de dyreste reisemålene i Middelhavet. Men det trenger ikke være sånn. Litt utenfor de mest besøkte turistområdene er prisnivået lavere. Hva med med Porto Colom, Calas de Mallorca eller Cala Ratjada på østkysten? Litt mindre glamorøst enn i syd og vest men absolutt ikke mindre vakkert.

4: Albania – en utfordrer til Hellas
Med sin geografiske beliggenhet mellom Montenegro og Hellas er Albania definitivt et land å regne med. Her er strendene like innbydende, havet like klart og naturen kanskje enda vakrere enn i nabolandene. I tillegg gjør prisnivået sitt til at du kan få en av Europas billigste ferier akkurat her. I sommer går det direkte fly med Norwegian til Tirana og både Apollo og Solfaktor selger pakketurer til den vakre Durres-kysten.

Les også:  Slik sparer du strøm på hytta i vinterferien

5: August
På sensommeren, like før skolene er i gang igjen er prisnivået lavere, så å utsette ferien til rett før skolestart kan være lurt. Enda mer å spare er det om du kan reise i siste halvdel av august. Allerede nå er det gode rabatter på reiser etter skolestart, men da er vi jo ikke lengre i den perioden vi definerer som høysesong.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.