ANNONSE: 5 gode sparetips for en bedre økonomi

Stadig flere erfarer at månedslønnen ikke alltid er nok til å dekke månedsforbruket. Det kan derfor være lurt å følge noen sparetips. Ved bruk av noen få enkle grep vil du raskt oppleve at du får bedre økonomi. En bedre økonomi i hverdagen vil på sikt gi deg større frihet i forbindelse med ferier, uforutsette utgifter og lignende. 

Det er en rekke grep du kan gjøre for å få en romsligere økonomi i hverdagen. Du kan spare på å handle rimeligere dagligvarer, droppe medlemskap i treningssentre, og bruke mindre strøm. Vi har forsøkt å finne frem til noen gode sparetips til deg som ønsker en mer økonomisk hverdagen.

Økonomiske løsninger i en hektisk hverdag

Det er ikke alltid like enkelt å finne økonomiske løsninger i en hektisk hverdag. Hvis du bruker et budsjett som utgangspunkt, blir det enklere å kalkulere hvor mye du kan bruke hver dag. Dette budsjettet kan du lage selv ved å føre inntekter og utgifter i hver sine kolonner.

Månedlige utgifter skal trekkes fra den totale månedlige inntekten din. Summen du får skal rekke til både forbruk og sparing. Du kan også følge noen enkle sparetips for å få dette beløpet til å vare litt lenger. Det anbefales at du setter av penger til sparing, ferier og uforutsette utgifter.

Les også:  ANNONSE: Hvordan søke om kredittkort?

Følg våre enkle sparetips

  1. Last ned en praktisk app på mobilen

De fleste bruker mobilen i en hektisk hverdag. Stadig flere aktører har derfor lansert praktiske apper som kan brukes til både sparing, budsjett og shopping. Du kan blant annet bruke en app som viser hvor de beste tilbudene er. Dette er en praktisk app for deg som ønsker å spare noen kroner på innkjøp.

Du kan også bruke en mobilapp til å lage handleliste. Mange dagligvarebutikker har lansert apper som skal gjøre det enklere å lage en handleliste. Du kan også bruke en app til både budsjett og sparing. I den forbindelse er det lansert flere apper som er tilpasset norskspråklige brukere.

  1. Lag en økonomisk ukemeny

I de senere år har det blitt stadig mer vanlig å bruke ukemeny i hverdagen. Dette er en økonomisk og praktisk løsninger for mange familier i dag. En ukemeny kan lages manuelt av deg, ut fra hvilke ingredienser du har råd til. Du kan tilpasse ukemenyen til de råvarene som du har råd til.

Du kan også finne ferdige ukemenyer på internett. De ulike dagligvarebutikkene jobber aktivt for å tilrettelegge for at du skal få tilgang til rimelige priser. Enkelte dagligvarebutikker gir deg tilgang til ukemenyer. Du kan også laste ned en app som tilrettelegger for både innkjøp og menyer, som kan brukes i hverdagen.

  1. Kjøp klær, sko og tilbehør på salg
Les også:  ANNONSE: Energieffektive vinduer for nord-norske hjem

Det er ikke alltid like enkelt å finne ting på salg som du liker. Hvis du handler på salg, kan du imidlertid spare på utgiftene på klær, tilbehør og sko. Det kan være smart å følge med på når favorittbutikken din har salg. På denne måten vil du få tilgang til dine favorittplagg til en rimelig pris. 

Det er som regel salg noen ganger i året. Du bør derfor holde deg oppdatert på når salget begynner. Ved å holde deg oppdatert på når det er salg, kan du spare mye i løpet av året. Ved å planlegge garderoben kan du fokusere på å kjøpe det du trenger, i stedet for å kjøpe på impuls. 

  1. Sett av penger til sparing

Hvis du har klart å lage et budsjett, blir det enklere å sette av penger til sparing. Mange velger å plassere noen kroner i fond, på en sparekonto eller tilsvarende. Du finner mye informasjon om dette temaet på nett. Du kan også forhøre deg med en økonomisk rådgiver i banken.

Les også:  ANNONSE: Spar penger uten å gå på kompromiss med kvaliteten på mobilabonnementet ditt

Du bestemmer selv hvor mye du ønsker spare i måneden. Dette er et beløp som bør stå i forhold til det du har tilgjengelig. Du må selvsagt også ha penger å bruke på ditt vanlige forbruk etter at du har betalt månedens regninger. Du kan spare både kortsiktig og langsiktig. 

  1. Reduser utgiftene til transport

Det er ikke alltid like enkelt å redusere utgiftene til transport. I bynære strøk kan kanskje felles transport være en god løsning. Du kan også investere i en sykkel for å spare transportkostnader. En bil kan fort bli dyrt grunnet blant annet kostnader i forbindelse med vedlikehold og forsikringer.

I mange tilfeller kan du spare på å velge rimeligere transport. Mange velger i den forbindelse å investere i en elbil. Dette kan være en rimeligere og mer miljøvennlig løsning. Du kan også kjøre sammen med andre som skal til samme sted som deg. Det finnes mange smarte løsninger for deg som vil spare litt på kostnadene.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.