4,7 millioner kroner til Fredvang havn i Lofoten

nfk

Fylkesrådet bevilger nesten fem millioner kroner til utvikling av Fredvang havn i Flakstad gjennom utbygging av infrastruktur.

– Tiltakene som skal gjennomføres på Fredvang vil gi positive effekter på næringsutviklingen i området og samtidig bidra til å realisere prosjektet De grønne øyene, sier fylkesråd for plan og næring, Linda Helen Haukland.

Tilskuddet til havnen i Lofoten utgjør fylkeskommunens andel av samarbeidsavtale med Flakstad kommune til gjennomføring av havneprosjektet. Prosjektet har en totalkostnad på om lag 12,5 millioner kroner.

Havneprosjektet er delt inn i fire delprosjekt:

Les også:  Andøya: Støtter nytt rom-senter

Det skal etableres ei fylling i havna for klimavennlige næringsbygg/brygger. Det vil bli bygd ei betongkai som kan gjøre det mulig å ta imot fiskefartøy og små turistbåter på rundt 30 meter. Det skal også lages skisseprosjekt på fleksible og miljøvennlige næringsbygg, samt prosjekteres ladestasjon for elektrifisering av havna.

– Disse fire delprosjektene på Fredvang vil utløse ny næringsaktivitet og verdiskaping, samt teknologiutvikling og innovasjon som kan gjøre havna til motor i det grønne skiftet, sier fylkesråd Haukland.

– Dette var svært gledelige nyheter for oss, sier ordfører i Flakstad kommune, Trond Kroken.

Les også:  Spiller inn nye togruter i Nordland

– Vi er blant Norges mest fiskeriavhengige kommuner, samtidig har vi små havner og små fiskemottak. Større steder kan bli tilgodesett med infrastrukturtiltak gjennom NTP, men det har ikke vært tilfelle for oss. Derfor setter vi veldig pris på å bli «sett» av fylkeskommunen og få drahjelp til å utvikle Fredvang havn, sier en glad Flakstad-ordfører.

Han peker også på at havneutbyggingen vil utgjøre en viktig del av Flakstads bidrag til miljø- og utviklingsprosjektet «De grønne øyene» i Lofoten, der Flakstad har fått ansvar for å lede an på området « Utslippsfritt kystfiske».

Les også:  Fylkesrådet gir 3 millioner til Evenes

– Som ei framtidig «grønn» havn, vil vi bidra til elektrifisering av kystfiskeflåten i Lofoten. Vi ser også for oss at Fredvang havn kan bli en port til Lofotodden Nasjonalpark, med nærheten til populære reisemål som Kvalvika og Ryten. Tilrettelegging for utslippsfrie kystfartøy og kjøretøy vil åpne for samarbeid om klimasmart næringsutvikling rundt fiskerihavna, avslutter Trond Kroken.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.