40 % økning i antall brannsignaler i påsken

brannmannskap

Ferske tall fra påsken viser en økning i antall brannsignaler på nesten 40 prosent sammenliknet med påsken i 2019.

– Vi er overrasket over den markante økningen, og ber folk om ikke å glemme brannsikringen, sier Sikkerhetsekspert i Sector Alarm Inge Svendsen.

De siste ukene har vært en travel tid for alarmstasjonen til Sector Alarm. -Det kan virke som om mange glemmer brannsikringen, sier Svendsen. –Vi har forståelse for at man i tider som dette ønsker ekstra kos med god mat og stearinlys, men vi må alle ta ansvar slik at vi ikke får like mange brannhendelser som det normalt er i julehøytiden.

Les også:  80 000 flere har rask internettilgang i Norge

En rykende fersk undersøkelse fra Respons Analyse gjennomført for Sector Alarm viser at den største bekymringen i hjemmet er «tanken på brann». Nesten en tredjedel svarer at det er tanken på at det skal begynne å brenne som skremmer mest.

Til tross for den store økningen i brannsignaler i påsken ble antall reelle brannhendelser redusert.

– Dette skyldes i all hovedsak tidlig varsling fra røykvarslerne og at vi raskt får kontakt med kunden som i disse dager som ofte er hjemme. Kunden får som regel selv avverget branntilløpet før det utvikler seg til en større hendelse.

Les også:  Sametinget: - Gledelig med sjølaksefiske

Ifølge tall fra DSB var det 41 mennesker som omkom i branner i 2019 og så langt i år er det 17 mennesker som har omkommet i boligbrann. Det er dystre tall.

– Vår oppfordring er å ta en ekstra sikkerhetssjekk i boligen. Med enkle grep kan du redusere brannrisikoen betraktelig. Tidlig varsling øker sjansen for å redde seg ut i tide, og den viktigste livsforsikringen er røykvarsleren.

Les også:  Internasjonal rom- og klimakonferanse i Norge

– Optiske røykvarslere er det viktigste livreddende tiltaket du har i boligen din – og det er alle som jobber med brannforebyggende arbeid enige om. Følger du våre tips for en tryggere hverdag garanterer jeg økt brannsikkerhet i hjemmet, avslutter Inge Svendsen i Sector Alarm.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.