40 mennesker druknet i sommer

redningsselskapet

Totalt 40 mennesker mistet livet i drukningsulykker i sommer. 17 av ulykkene skjedde i august, viser Redningsselskapets drukningsstatistikk.

– Sommeren startet rolig med få ulykker i juni, men i både juli og august har vi dessverre opplevd mange drukningsdødsfall. 17 drukningsdødsfall i august er det høyeste antallet vi har registrert, siden vi tok over ansvaret for den nasjonale drukningsstatistikken for seks år siden, sier Tanja Krangnes, fagleder for drukningsforebygging i Redningsselskapet.

Selv om det rapporteres om mindre bruk av fritidsbåt på sjøen i sommer enn de to foregående årene, har antallet drukningsulykker fra fritidsbåt mer enn doblet seg. Mellom juni og august druknet 17 personer druknet i forbindelse med bruk av fritidsbåt, mot åtte i både 2020 og 2021.

Les også:  Fjellferie i sommer? Dette må du tenke på

16 av de 17 som druknet fra fritidsbåt i sommer var menn, av disse var det ett barn.

– Uansett om drukningsulykkene skjer fra båt, under bading eller etter fall fra land, er voksne menn er kraftig overrepresentert i drukningsstatistikken. Fra båt er mer enn 90 % menn, sier Tanja Krangnes i Redningsselskapet.

65 % av drukningsulykkene fra fritidsbåt i sommer har skjedd på sjøen, mens resten er fordelt mellom innsjø og elv. Tre av ulykkene skjedde fra henholdsvis kano, kajakk og raftingflåte.

Les også:  Mange unge har ikke reiseforsikring

I sommer har åtte menn og én kvinne druknet i forbindelse med bading, noe som er én person mindre enn i fjor sommer. Alle de ni personene som omkom i badeulykker, var mellom 30 år og 80 år.

I tillegg til har 11 mennesker i sommer omkommet som følge av drukning etter fall fra land. Disse ulykkene har blant annet skjedd i forbindelse med uteliv og under fisking i elver. 

I sommer har det også vært to drukningsulykker i forbindelse med dykking, samt ett dødsfall etter at en mopedbil kjørte utfor en kai.

Les også:  REMA 1000 har aldri solgt mer grillmat

Totalt har 67 personer druknet så langt i år, og fire av disse var norske statsborgere som druknet i utlandet. 59 av de som har omkommet i drukningsulykker var menn, åtte var kvinner. Tre av de 67 var barn under sju år.

Åtte måneder inn i 2022 har åtte personer omkommet i drukningsulykker i både Vestland og Viken. Troms og Finnmark, Nordland, Agder og Innlandet har alle hatt seks drukningsulykker, mens fem personer har druknet i Trøndelag, Møre og Romsdal samt Vestfold og Telemark. Både Oslo og Rogaland har hatt fire drukningsulykker.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.